De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Begur

Beste reistijd Begur


De beste reistijd voor Begur in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Begur ligt tegen de hellingen van een ruim 200 meter hoge heuvel. Bovenop deze heuvel ligt al sinds de 11e eeuw een kasteel. Begur heeft acht baaien en stranden, gelegen in het noorden, oosten en zuiden van het dorp. Deze verborgen baaien en abrupte kustlijn maken dit gebied een van de meest karakteristieke van de Costa Brava. Ideaal voor een bijzondere zonvakantie naar Spanje.

Beste reismaanden Begur

Klimaat Begur

Het klimaat van Begur is een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte temperaturen in de winter. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld tussen 27 en 29 graden. Een ideaal klimaat voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie. De Middellandse Zee zorgt voor een prettige verkoeling op het klimaat in Begur. In de zomer wordt het daardoor niet zo heet als in de binnenlanden van Spanje en in de winter zorgt de invloed van de zee er juist voor dat het klimaat van Begur niet erg koud is.

Hoogseizoen Begur

Het hoogseizoen in Begur loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in Begur

De meeste regen in Begur valt in de wintermaanden en het voor- en najaar, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. In de zomer is het afgezien van een enkele stevige onweersbui droog.

Bezienswaardigheden Begur

De kustlijn van Begur heeft kliffen, dennen en kristalhelder water. Alle stranden zijn binnen het kwartier bereikbaar met de auto en voor de grotere stranden, Sa Riera en Sa Tuna, is in het hoogseizoen ook een strandbus ter beschikking. Ideaal voor een heerlijke strandvakantie!

Wandel ook naar het Castell, via de mooie herenhuizen van Begur loop je naar de 220 meter hoge top van de heuvel, waar een prachtig uitzicht over Begur en de omringende streek met vergezichten tot 100 kilometer de moeite beloont.
Toen bleek dat het kasteel niet voldoende was om Begur te verdedigen tegen de aanhoudende piraterij, leidde dit tenslotte tot een verdedigingssysteem met wachttorens. Van de tien torens die Begur ooit telde zijn er nog vijf verspreid over het stadje te vinden.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy