De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Benalmadena

Beste reistijd Benalmádena


De beste reistijd voor Benalmádena in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Benalmádena heel geschikt om te overwinteren in Spanje.

Benalmádena is een populaire toeristische bestemming in het zuiden van Spanje aan de Costa del Sol. Benalmádena bestaat uit drie verschillende gebieden; Benalmádena Pueblo (de oude stad), Benalmádena Costa (het gebied aan het strand) en de commerciële zone van Arroyo de la Miel.

Beste reismaanden Benalmádena

Klimaat Benalmádena

Het klimaat van Benalmádena is een mediterraan klimaat en heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden, terwijl de gemiddelde temperatuur in juli en augustus rond 29 tot 30 graden ligt. Ideaal voor zon- zee- en strandliefhebbers. Benalmádena heeft een uitstekend klimaat met zachte winters en hete zomers, ideaal om van de zee te kunnen genieten. Gegarandeerd zon voor het grootste deel van het jaar. Vaak is het zelfs nog mogelijk om in oktober nog in zee te zwemmen.

Hoogseizoen Benalmádena

Het hoogseizoen in Benalmádena loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Benalmádena.

Regen en neerslag in Benalmádena

De meeste regen in Benalmádena valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Benalmádena

Breng een bezoek aan de musea en archeologische vindplaatsen van Benalmádena Pueblo, met een rijke geschiedenis en cultuur. Naast luieren en zonnebaden op het strand kunt u eten in een van de traditionele tapas bars of internationale restaurants en genieten van de vele lokale feesten die hier plaatsvinden gedurende het hele jaar.
Ook het Sea Life Centre, met een onderwatertunnel en de verloren stad Atlantis is een van de vele toeristische attracties van Benalmádena.

Het “Castillo de Colomares”, is een monument ter ere van Christoffel Columbus voor zijn aankomst in de “Nieuwe Wereld”. Het is een eerbetoon aan de ontdekking van Amerika.

Er zijn veel stranden in Benalmádena, zoals Playa de Arroyo de la Miel, Playa de Arroyo Hondo, Playa de Bil Bil, Playa de Carvajal, Playa de Fuente de la Salud, Playa de La Perla o de La Morera, Playa de La Viborilla, Playa de Las Yucas, Playa de Malapesquera, Playa de Santa Ana, Playa de Tajo de la Soga, Playa de Torrebermeja, Playa de Torremuelle, Playa de Torrequebrada, Playa de Torrevigía. Voor zowel zon-, zee en strandliefhebbers als cultuurliefhebbers heeft Benalmádena veel te bieden.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy