De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Costa Blanca

Beste reistijd Costa Blanca


De beste reistijd voor Costa Blanca zijn de maanden mei tot en met oktober. De Costa Blanca is het gedeelte van de Spaanse kustlijn aan de Middellandse in de regio Valencia en loopt van Javea tot Cartagena. Costa Blanca betekent witte kust en is al jaren favoriet onder vakantiegangers uit Nederland. Ook de stad Benidorm ligt aan de Costa Blanca. Zandstranden, lage duinen en vochtige gebieden worden in de Costa Blanca afgewisseld door rotspartijen, steile kusten en zeer droge gebieden. In het noorden van de Costa Blanca vind je veel bergachtige gebieden, terwijl het zuidelijke deel van de Costa Blanca juist een gebied van vlaktes en heuvels is.

De Costa Blanca loopt van Denia tot Pilar de la Horadada met als hoofdstad Alicante en is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Europa. Het hele jaar door is het aan de Costa Blanca goed toeven en een uitstekende bestemming om van de winterzon te genieten.

Beste reismaanden Costa Blanca

Klimaat Costa Blanca

Aan de Costa Blanca heerst een mediterraan klimaat. De bergen die direct achter de kust liggen, zorgen ervoor dat de warme zeelucht boven de Costa Blanca blijft hangen. Koude lucht vanuit het binnenland wordt juist tegengehouden. De zon schijnt aan de Costa Blanca ongeveer 300 dagen per jaar en het hele jaar door valt weinig regen.

Hoogseizoen Costa Blanca

In het hoogseizoen van juli tot augustus/september is het zeer druk aan de Costa Blanca. De populaire stranden zijn vaak overvol. In juli en augustus kan het zeer warm worden. Het voor- en naseizoen is een stuk rustiger, hoewel het ook in de paas- en kerstvakantie druk kan worden.

Regenseizoen Costa Blanca

In Costa Blanca regent het vooral in de wintermaanden, hoewel je er nog steeds vaak kunt genieten van de winterzon. Wanneer het regent kunnen dit flinke stortbuien zijn, vergezeld met onweer. Het weer in het binnenland verschilt van dat aan de kust, zeker in de hoger gelegen gebieden kan het in het najaar en de winter erg fris zijn.

Bezienswaardigheden Costa Blanca

De kust van de Costa Blanca is een van de grootste trekkers van de regio. Hier kan uitstekend van de zon genoten worden.

Ook het achterland van de Costa Blanca is prachtig en het klimaat heerlijk. Aan de Costa Blanca liggen ook vele golfbanen. Aangezien het klimaat hier ook in de winter zeer aangenaam is, komen er veel overwinteraars uit Nederland naar Benidorm en andere steden. De belangrijkste plaatsen aan de Costa Blanca zijn Benidorm en Calpe.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy