De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Costa Brava

Beste reistijd Costa Brava


De beste reistijd voor een zonvakantie naar de Costa Brava zijn de maanden tussen half juni en eind september. De meest aangename maanden zijn mei, juni, september en oktober.

De temperaturen aan de kust zijn aan de Costa Brava doorgaans milder dan in de binnenlanden, in de vakantie en zomermaanden juli en augustus kan het prettig zijn om ‘s nachts over een airconditioning of een luchtige tent te beschikken.

De Costa Brava is de meest noordelijke kuststreek van de Spaanse provincie Catalonië en heeft een grillig gevormde kustlijn me rotsen en grote hoogteverschillen. Niet voor niets wordt de Costa Brava ook wel de “Woeste kust” genoemd. De Costa Brava is een van de populairste bestemmingen voor een vakantie in Spanje. De noordelijke badplaatsen zijn omgeven door veel groen, vooral pijnbomen komen veel voor. De Costa Brava loopt van de Frans-Spaanse grens tot aan de badplaats Blanes en biedt echt voor ieder wat wils. Families en strandliefhebbers zullen genieten op een van de vele stranden en voor de kinderen en er zijn leuke (water-)parken om een dagje uit te gaan.

Beste reismaanden Costa Brava

Klimaat Costa Brava

In de zomer is het aan de Costa Brava meestal warm en zonnig. Af en toe komen wel stevige regen- of onweersbuien voor. De maanden juli en augustus zijn de warmste maanden, met een gemiddelde dagtemperatuur van ongeveer 28 graden. De maanden mei, juni en september verlopen een aantal graden koeler en zijn zeer aangenaam. De winter aan de Costa Brava verloopt vaak regenachtig en zelfs vorst kan voorkomen. De maanden april en mei zijn meestal nog vrij wisselvallig, waardoor de eerste toeristen medio mei naar de Costa Brava komen.

Hoogseizoen Costa Brava

Het hoogseizoen valt in de maanden juli tot en met augustus, wanneer vele toeristen de Spaanse kust overspoelen. De maanden juli en augustus zijn vaak warm en zeer druk. Rustiger is het in mei, juni, september en oktober.

Regenseizoen Costa Brava

Aan de Costa Brava regent het vooral in de wintermaanden. Concreet betekent dit dat het van november tot en met februari aan de Costa Brava wat vaker regenachtig is. Van tijd tot tijd steekt de Tramuntana de kop op, een koude noordenwind die vanuit de Pyreneeën waait. Deze wind zorgt overigens ook voor schone en droge lucht, die deels verantwoordelijk is voor het aangename klimaat van de Costa Brava.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy