De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Costa Calida

Beste reistijd Costa Cálida


De beste reistijd voor Costa Cálida zijn de maanden mei tot en met oktober. Ook voor de winterzon ben je hier aan het goede adres. De Costa Cálida (Spaans voor warme kust) ligt ten zuiden van de Costa Blanca en ten noorden van de Costa de Almeria in de regio Murcia. De belangrijkste stad in deze regio is Cartagena.

De kustlijn van de Costa Cálida is op te delen in twee verschillende gebieden. Aan de oostkant bestaat het uit vrijwel één lang uitgestrekt strand. In het zuiden vind je vooral rotsformaties. De Costa Cálida beschikt over langgerekte witte zandstranden, afgewisseld met steil uit zee oprijzende rotsen en beschutte baaien. Het binnenland is glooiend en je vindt er bosrijke valleien.

Beste reismaanden Costa Cálida

Klimaat Costa Cálida

Het klimaat aan de Costa Calida is mediterraan subtropisch. Hier geniet je van maar liefst 320 dagen zon per jaar met in de zomermaanden temperaturen tussen gemiddeld 28 en 32 graden. Heerlijk voor een zonvakantie en een strandvakantie.

Hoogseizoen Costa Cálida

Het hoogseizoen loopt van juli tot en met augustus.

Regenseizoen Costa Cálida

In Costa Cálida regent het vooral in het najaar en de wintermaanden. Toch blijft het vaak bij een bui of een enkele regenachtige dag, waarna het weer heerlijk zonnig zal zijn.

Bezienswaardigheden Costa Cálida

De Costa Cálida heeft een bijzonder fenomeen: je kunt hier kiezen om in de Middellandse Zee te zwemmen, of in het kristalheldere Mar Menor. De temperatuur van Mar Menor is altijd 4 á 5 graden hoger dan de Middellandse zee, omdat deze maximaal slechts 7 meter diep en ingekapseld is.

De stranden aan Mar Menor zijn allemaal zandstranden, zonder getijden, grote golven en stroming. Omdat het strand hier heel geleidelijk afloopt (de eerste 50 meter vanaf het strand bedraagt de diepte slechts 1 tot anderhalve meter) is Mar Menor daarom zeer geschikt voor kinderen en ouderen. In het hoogseizoen worden de stranden bewaakt door strandwachten.

Aan de Costa Calida vind je natuurreservaten, zoutmeren en uitgestrekte bossen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy