De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Costa De Almeria

Beste reistijd Costa de Almería


De beste reistijd voor Costa de Almería zijn de maanden mei tot en met oktober, maar ook overwinteren in Spanje kan uitstekend aan de Costa de Almeria.

De Costa de Almería is het meest oostelijk gedeelte van Andalusië en heeft de stad Almería als middelpunt. De Costa de Almería is de Costa met de meeste zonne-uren van heel Spanje en er valt relatief weinig neerslag, waardoor het achterland vrij droog en dor is. Een ideale kust voor een zonvakantie, bovendien is het er minder druk dan de andere populaire Costa’s in Spanje, zoals de Costa Brava of de Costa del Sol. De zeewatertemperatuur is gemiddeld 18 graden en je vindt er langgerekte stranden met vanuit het binnenland de bescherming van gebergten.

Beste reismaanden Costa de Almería

Klimaat Costa de Almería

Het klimaat van de Costa de Almeria is mediterraan, met warme zomers en zachte winters. De temperatuur is het hele jaar door aangenaam. De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar en in de vroege lente wordt het al snel boven de 20 graden. In de zomer is het prachtig weer en stijgt de temperatuur tot gemiddeld een aangename 30 graden. De winter is zacht met minimum temperaturen rond 12 graden, een ideale overwinterbestemming.

Hoogseizoen Costa de Almería

Het hoogseizoen valt in juli en augustus. Toch is het hier rustiger dan aan de andere Spaanse costa’s.

Regenseizoen Costa de Almería

In Costa de Almería regent het vooral in de herfst en wintermaanden. Meestal blijft regen beperkt tot een enkele regenachtige dag of een bui, waarna het weer snel opklaart en je van de zon kunt genieten.

Bezienswaardigheden Costa de Almería

De Costa de Almería biedt een uniek woestijnlandschap en witgekalkte huisjes. Hier is het massatoerisme nog ver weg. vooral het gebied tussen Almería-Cabo en Gata-Níjar is nog erg authentiek.
De stranden van El Poniente zijn wel wat drukker en het toerisme sterk ontwikkeld met veel accommodaties en faciliteiten. Bezoek ook zeker het Natuurpark Cabo de Gata, met ontelbare roze flamingo’s en kristalblauw water aan de kust.

Bron foto: Schumi4ever / CC BY-SA

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy