De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Costa de la Luz

Beste reistijd Costa de la Luz


De beste reistijd voor Costa de la Luz zijn de maanden april tot en met oktober. De Costa de Luz is ideaal voor een zonvakantie naar Spanje. Hier is het nog lang niet zo druk als bijvoorbeeld aan de Costa del Sol of de Costa Brava. De Costa de la Luz heeft brede en lange zandstranden met veel ruimte, ook in het hoogseizoen en beschikt over een prachtig en authentiek achterland. Dit is de streek van Spanje waar je de meeste witte dorpjes vindt.

Daarnaast heeft de Costa de la Luz twee prachtige steden: Cordoba en Sevilla. Maar ook de steden Jerez de la Frontera (centrum van de sherryproductie) en Cádiz zijn authentiek. De Costa de la Luz loopt van de Portugese grens tot aan Gibraltar. De zeewatertemperatuur is gemiddeld 18 graden en je vindt er langgerekte stranden met vanuit het binnenland de bescherming van gebergten.

Beste reismaanden Costa de la Luz

Klimaat Costa de la Luz

Het klimaat van de Costa de la Luz is een mediterraan klimaat, met in de zomer gemiddelde temperaturen rond 30 graden. Toch zal het door de altijd aanwezige zeebries minder heet aanvoelen. De winters zijn mild met dagtemperaturen die niet onder de 15 graden komen.

Hoogseizoen Costa de la Luz

Het hoogseizoen valt in de maanden juli en augustus. De Costa de la Luz is minder toeristisch dan andere Costa’s en biedt een combinatie van stranden met zeer fijn zand en prachtige natuur.

Regenseizoen Costa de la Luz

In Costa de la Luz regent het weinig. Wanneer het wel regent is dat vooral in de wintermaanden, meestal in de vorm van hoosbuien, waarna het snel weer opklaart en je van de zon kunt genieten.

Bezienswaardigheden Costa de la Luz

Bezoek Huelva, de stad van waaruit Christopher Columbus vertrok vanuit Palos de la Frontera. In het provinciaal museum is er aandacht voor deze ontdekkingsreiziger. Huelva ligt ongeveer 90 kilometer ten westen van Sevilla. Bezoek de apenrots van Gibraltar en kijk naar de kustlijn van Afrika. Geniet vooral van de prachtige stranden en het heerlijke zonzekere weer.

Foto: Roland Geider (Ogre) / Public domain

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy