De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Costa de Ponent

Beste reistijd Costa de Ponent


De beste reistijd voor Costa de Ponent zijn de maanden juni tot en met half oktober. De meest aangename maanden zijn mei, juni, september en oktober. In juli en augustus kan het zeer warm worden, hoewel het aan de kust met een zeebries altijd vrij aangenaam blijft.

De Costa de Ponent wordt gevormd door de Costa del Maresme met daaronder het gebied rondom Barcelona en de Costa de Garraf. Veel mensen zien de Costa de Ponent als onderdeel van de Costa Brava. De kuststrook van de Costa de Ponent is net als de Costa Brava onregelmatig, met grillig gevormde rotsen en grote hoogteverschillen. Je vindt er veel toeristische mogelijkheden en mooie natuurgebieden, maar uiteraard ook prachtige zandstranden voor een heerlijke zonvakantie in Spanje.

Beste reismaanden Costa de Ponent

Klimaat Costa de Ponent

De zomermaanden aan de Costa de Ponent verlopen meestal warm en zonnig. Stevige regen- of onweersbuien kunnen zo nu en dan wel voorkomen. Juli en augustus gelden als de warmste maanden en genieten daarbij van temperaturen rond 28 tot 29 graden Celsius. In de maanden mei, juni en september is het wat koeler en zeer aangenaam. De winter aan de Costa de Ponent is wat regenachtiger en zelfs vorst komt af en toe voor. De maanden van het voorjaar, april en mei, is het meestal nog vrij wisselvallig. De eerste zontoeristen komen in de maand mei naar de Costa de Ponent.

Hoogseizoen Costa de Ponent

Het hoogseizoen valt in de maanden juli tot en met augustus, wanneer vele toeristen de Spaanse kust overspoelen. De maanden juli en augustus zijn vaak warm en zeer druk. Rustiger is het in mei, juni, september en oktober.

Regenseizoen Costa de Ponent

In Costa de Ponent regent het vooral zo nu en dan gedurende de wintermaanden. De hoeveelheden vallen echter mee. Hoewel niet zo zonzeker als de zuidelijker gelegen Spaanse costa’s, is de Costa de Ponent een redelijk geschikte locatie om te overwinteren in Spanje.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy