De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Costa de Valencia

Beste reistijd Costa de Valencia


De beste reistijd voor Costa de Valencia zijn de maanden mei tot en met oktober. De Costa de Valencia ligt in het midden van de Spaanse Middellandse-Zeekust met als hoofdstad Valencia. Deze Costa loopt van Sagunto tot Oliva. Je vindt er prachtige stranden. Costa de Valencia is minder bekend dan zijn populaire zusjes, de Costa Brava en de Costa Blanca. Juist daarom is het een aantrekkelijke bestemming. De stranden zijn er net wat rustiger, terwijl het achterland veel te bieden heeft.

Beste reismaanden Costa de Valencia

Klimaat Costa de Valencia

De Costa de Valencia kent een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Doordat er vlakbij Valencia in het binnenland bergen liggen, zijn de temperaturen daar over het algemeen gemiddeld lager. In de zomermaanden geniet je volop van een heerlijk zomers klimaat. Lekker warm, maar met een verkoelende zeebries. In de winter is de temperatuur wel lager, maar in temperaturen onder het vriespunt zijn een uitzondering. Als de zon schijnt in de winter kun je heerlijk in de zon zitten.

De zee bij is hier vanaf mei gemiddeld 17 graden en loopt in de zomermaanden op tot ongeveer 25 graden, heerlijk om te zwemmen of andere watersporten te beoefenen.

Hoogseizoen Costa de Valencia

Het hoogseizoen valt in de maanden juli en augustus.

Regenseizoen Costa de Valencia

In Costa de Valencia regent het vooral in de wintermaanden, maar ook dan is het weer er vaak aangenaam.

Bezienswaardigheden Costa de Valencia

In het binnenland wordt het landschap vooral bepaald door middelhoge bergen en uitgestrekte vlakten. De toeristische aantrekkingskracht van de Costa de Valencia ligt deels in de stad Valencia zelf, maar ook in de stranden. Er zijn mooie steden en plaatsen in de regio die een bezoek waard zijn. De bekendste steden zijn La Vall d’Uixo, Sagunt, El Saler, Valencia, La Albufera, Cullera, Gandia, Oliva, Denia en Jávea.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy