De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Costa del Sol

Beste reistijd Costa del Sol


De beste reistijd voor Costa del Sol zijn de maanden april tot en met oktober. April, mei, september en oktober zijn goede maanden om naar de Costa del Sol te gaan en ook in maart en november zijn de temperaturen vaak goed, al kan het zo nu en dan regenen. De Costa del Sol is een van de meest bekende kusten van Spanje en behoort tot de regio Andalusië, in het meest zuidelijke deel van Spanje. De Costa del Sol loopt vanaf Gibraltar tot aan Almuñecar. Aan de Costa del Sol liggen een aantal van de bekendste vakantieplaatsen van Spanje: Torremolinos, Fuengirola en Marbella. De belangrijkste stad is Málaga.

De bergen van de Sierra Nevada bieden een heerlijke verkoeling, maar ook de zeebries maakt dat het hier ook in de warmste tijd van het jaar in juli en augustus heerlijk toeven is. zeewatertemperatuur is gemiddeld 18 graden en je vindt er langgerekte stranden met vanuit het binnenland de bescherming van gebergten. Ook in de winter is de Costa del Sol een populaire winterzon bestemming voor Nederlanders die graag in de Spaanse zon overwinteren.

Beste reismaanden Costa del Sol

Klimaat Costa del Sol

Het klimaat van de Costa del Sol is Mediterraan. In de zomer ben je er vrijwel zeker van zon en valt er nauwelijks regen. De temperatuur ligt in de maanden juli en augustus gemiddeld rond 30 graden. Bij een zuidelijke wind kunnen de temperaturen wel oplopen tot 40 graden. In het voor- en najaar zijn de temperaturen aangenaam met gemiddeld 20 graden.

Hoogseizoen Costa del Sol

Het hoogseizoen valt in de maanden juli en augustus. Het is dan erg druk aan de Costa del Sol en het kan het zeer heet zijn. Het voor- en najaar kennen ook aangename temperaturen en het is dan minder druk op de stranden.

Regenseizoen Costa del Sol

In Costa del Sol regent het vooral in het najaar. De winters zijn mild met een gemiddelde maximumtemperatuur van 16 graden. De wintermaanden zijn aanzienlijk natter vergeleken met de droge zomers. In het gebergte de Sierra Nevada, op slechts twee uur rijden van Málaga, ligt op sommige toppen het gehele jaar door sneeuw.

Bezienswaardigheden Costa del Sol

Aan de Costa del Sol vind je veel bijzondere Spaanse steden, mooie dorpen en natuurgebieden. Bezoek Málaga, een belangrijke havenstad, waar u van de vakantiedrukte weinig zult merken. Ook Granada is een prachtige stad waar de Arabische heersers hun invloeden hebben achtergelaten. Alleen al het Alhambra maakt een bezoek aan de stad een must.

Beschik je over een auto? Rij dan naar Ronda, met een prachtige oude brug over een bijzonder ravijn. Een bezoek aan Ronda is eigenlijk een absolute must wanneer je aan de Costa del Sol verblijft. ook de dorpjes Antequera en Frigiliana zijn karakteristieke witte spaanse steden. Het witte bergdorp Frigiliana is zelfs een van de mooiste dorpen van de provincie Málaga.

Liefhebbers van grotten bezoeken de Cueva de Nerja, een enorme en indrukwekkende druipsteengrot die pas in 1959 ontdekt werd.

Ook nog onontdekt door het massatoerisme is het natuurreservaat Cabo de Gata, met prachtige baaien en stranden.
Surfers moeten zeker een bezoek brengen aan Tarifa, de meest zuidelijke stad van Europa en slechts 14 km verwijderd van de noordkust van Afrika. Een echt surfwalhalla.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy