De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Costa Dorada

Beste reistijd Costa Dorada


De beste reistijd voor Costa Dorada zijn de maanden mei tot en met oktober. De temperaturen zijn dan aangenaam, hoewel de maanden van het voorjaar en het najaar in deze periode wel iets meer kans op regenachtig weer geven. De beste tijd om de Costa Dorada te bezoeken voor een zonvakantie zijn de zomermaanden juli en augustus.

De Costa Dorada is een 216 kilometer lange kuststreek in Catalonië. Je vindt er verschillende bekende (bad)plaatsen, waaronder Salou, Cambrils en Ampolla. De Costa Dorada is dan ook vooral bekend vanwege het toerisme. De Costa Dorada beschikt over uitgestrekte zandstranden, omringd door dennenbossen. Een heerlijk klimaat met veel zon, een blauwe zee en oude Romeinse ruïnes. De Costa Dorada betekent “Goudkust” en dankt die naam aan de kleur van de stranden, de breedste van heel Catalonië. Het is een streek met een prachtig landschap en een zeer rijke geschiedenis, met bekende toeristische centra zoals Salou of Cambrills.

Beste reismaanden Costa Dorada

Klimaat Costa Dorada

De Costa Dorada heeft heerlijk warme temperaturen rond 28 graden in de zomermaanden. In het voorjaar en najaar is het iets koeler, maar daardoor ook zeer aangenaam. Temperatuurverschillen tussen kust en het binnenland is ongeveer 3 graden. De winters aan de Costa Dorada zijn mild, terwijl de zomers het algemeen warm en droog zijn. De zon schijnt in de zomer vrijwel altijd, maar een regenbui of onweer is niet uitgesloten.

Hoogseizoen Costa Dorada

Het hoogseizoen valt in de maanden juli en augustus. Dit zijn wel de drukste maanden en sommige stranden kunnen erg vol zijn.

Regenseizoen Costa Dorada

In Costa Dorada regent het vooral in de lente en in de herfst. De winters aan de Costa Dorada verlopen wat koeler dan aan de meer zuidelijk gelegen kusten in Spanje. Hierdoor is de Coasta Dorada iets minder populair als overwinterbestemming.

Bezienswaardigheden Costa Dorada

Barcelona is een van de grootste bezienswaardigheden van Costa Dorada, maar ook de stad Tarragona en het natuurgebied Delta de L’Ebra zijn bekende plaatsen.

Tarragona staat vooral bekend om de Romeinse architectuur. De Delta de L’Ebre is een belangrijk natuurgebied in Spanje, zelfs het grootste deltagebied van Catalonië.

Bezoek ook het Montserrat bergmassief, waar het gelijknamige klooster een belangrijk pelgrimsoord is. Het Montserrat bergmassief is op zichzelf ook een bezoek waard. In het binnenland vindt u de wijnstreek Priorat, waar wijn wordt geproduceerd die tot de beste, maar ook duurste wijnen van Spanje behoort.
Ten noorden van Tarragona vindt u de Cister kloosters, drie kloosters die een heilige driehoek vormen en een uitstapje meer dan waard zijn.

Natuurliefhebbers vinden ten zuidwesten van Barcelona het Parc Natural del Garraf, een van de mooiste natuurgebieden van de Costa Dorada.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy