De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Blanes

Beste reistijd Blanes


De beste reistijd voor Blanes in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden mei tot en met oktober. Blanes ligt tussen Lloret de Mar en Malgrat de Mar, ongeveer een uur rijden ten noorden van Barcelona. Blanes bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. In het oude deel de oude haven met een wekelijkse markt en veel leuke straten en steegjes. In het nieuwe gedeelte zijn de discotheken en een groot waterpark te vinden.

Beste reismaanden Blanes

Klimaat Blanes

Het klimaat van Blanes is een mediterraan klimaat met aangename warme zomers en zachte temperaturen in de winter. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld tussen 26 en 29 graden. Een ideaal klimaat voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie. De Middellandse Zee zorgt voor een prettige verkoeling op het klimaat in Blanes. In de zomer wordt het daardoor niet zo heet als in de binnenlanden van Spanje en in de winter zorgt de invloed van de zee er juist voor dat het klimaat van Blanes niet erg koud is. De meeste regen valt in het voorjaar en het najaar, maar vergeleken met Nederland zijn dat nog steeds vrij kleine hoeveelheden.

Hoogseizoen Blanes

Het hoogseizoen in Blanes loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook terecht in Blanes. Echte zonzoekers kunnen eventueel verder naar het zuiden afzakken om te overwinteren in Spanje.

Regen en neerslag in Blanes

De meeste regen in Blanes valt in het voorjaar en het najaar, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. In totaal valt er ongeveer 600mm regen in Blanes per jaar.

Bezienswaardigheden Blanes

In en vanuit Blanes heb je talloze mogelijkheden om de omgeving te verkennen, maar ook om in Blanes zelf te blijven. In de omgeving kun je bijvoorbeeld kiezen voor een excursie in Blanes naar de Botanische tuinen. Ben je minder cultureel ingesteld dan kun je kiezen voor een verfrissende trip naar het grootste waterpark van Europa.
Een popualaire excursie vanuit Blanes is een stedentrip naar Barcelona. In de zomer wordt in Blanes een spectaculair vuurwerkfestival gehouden. Elke zomer staat Blanes een week lang bekend om het prachtige vuurwerk, dat elke avond wordt afgestoken vanaf het strand, meestal de laatste week van juli.

Erg indrukwekkend in Blanes zijn de beroemde botanische tuinen. Liefhebbers van natuur zullen zich hier helemaal thuis voelen.

Aan de boulevard van Blanes vind je veel leuke bars en restaurants met uitkijk over de blauwe Middellandse Zee. Van hieruit kun je leuke wateractiviteiten ondernemen. Zin om eens op een andere plek uit te gaan? Vanuit Blanes is het maar een paar minuten om het bruisende nachtleven in Lloret de Mar mee te maken.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy