De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Cadiz

Beste reistijd Cádiz


De beste reistijd voor Cádiz in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Cádiz heel geschikt om te overwinteren.

Cádiz ligt in het zuiden van Spanje ten noordwesten van Gibraltar en is zelfs de oudste stad van Europa. Het is bijna in zijn geheel omgeven door water waardoor het afgesloten van de wereld lijkt. Cádiz ligt aan het begin van de Golf van Cádiz.

Beste reismaanden Cádiz

Klimaat Cádiz

Het klimaat van Cádiz is een echt mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en in de winters valt er wat meer regen, maar zijn de temperaturen nog steeds erg aangenaam. De warmste maand is augustus, waarbij de temperatuur rond 30 graden ligt. Uitschieters naar boven komen ook voor in dit zuidelijke deel van Spanje. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 15 graden overdag. De minste neerslag valt in juli. De wind langs de kust zorgt voor een welkome verkoeling.

Hoogseizoen Cádiz

Het hoogseizoen in Cádiz loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Cádiz.

Regen en neerslag in Cádiz

De meeste regen in Cádiz valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Cádiz

Door haar gelijkenis met Havana, de hoofdstad van Cuba, wordt Cádiz ook wel ‘Klein Havana’ of het ‘Havana van Europa’ genoemd. Deze gelijkenis komt vooral door de malecón, een wereldberoemde boulevard in de Cubaanse hoofdstad die sterk overeenkomt met de malecón in Cádiz.

Bezoek Castillo de Santa Catalina, een vesting in de zee. Het werd gebouwd in de late zestiende eeuw en is vijfhoekig, opvallend en tevens deels gelegen op het land.

Een andere bezienswaardigheid is de barokke en neoklassieke Catedral de Cádiz, een van de grootste kerken van Spanje en gelegen in het historisch centrum van Cadiz. De kerk is bijna vanuit alle hoeken van de stad te zien.
Cádiz staat wereldwijd bekend om zijn wachttorens. Op dit moment is de Tavira Toren de officiële wachttoren van Cádiz, door zijn ligging in het centrum en het feit dat dit ook meteen het hoogste punt van de stad is met een hoogte van 45 meter boven de zeespiegel.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy