De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Calella

Beste reistijd Calella


De beste reistijd voor Calella in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Calella ligt ongeveer 65 kilometer ten noorden van Barcelona aan de Costa Brava in het noordoosten van Spanje. Voordat Calella werd ontdekt door het massatoerisme, was Calella al een populaire bestemming bij jongeren. De stad is te verdelen in het nieuwe en het oude deel. Ten noorden van Calella liggen de populaire badplaatsen Malgrat de Mar, Blanes, Lloret de Mar en Tossa de Mar.

Beste reismaanden Calella

Klimaat Calella

Het klimaat van Calella is een mediterraan klimaat met aangename warme zomers en zachte temperaturen in de winter. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld tussen 26 en 28 graden. Een ideaal klimaat voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie. De meeste regen valt in het voorjaar en het najaar, maar vergeleken met Nederland zijn dat nog steeds vrij kleine hoeveelheden. De Middellandse Zee zorgt voor een prettige verkoeling op het klimaat in Calella. In de zomer wordt het daardoor niet zo heet als in de binnenlanden van Spanje en in de winter zorgt de invloed van de zee er juist voor dat het klimaat van Calella niet erg koud is.

Hoogseizoen Calella

Het hoogseizoen in Calella loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteren in Calella is mogelijk, maar verder zuidelijk in Spanje zijn de temperaturen in de winter nog aangenamer.

Regen en neerslag in Calella

De meeste regen in Calella valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Neerslag valt er vrij weinig, ongeveer 600 mm op jaarbasis en dan vooral in het voorjaar en najaar. In de zomer blijft de regen meestal beperkt tot een stevige onweersbui die snel weer overwaait.

Bezienswaardigheden Calella

Drie brede stranden kenmerken de in totaal meer dan 3 kilometer meter lange kustlijn van Calella. De plek om heerlijk van de zon te genieten en om een verfrissende duik te nemen.

Zin in nog meer waterplezier? Bezoek dan eens Waterworld in het nabijgelegen Lloret de Mar. Dit is zelfs het grootste waterpark van Europa.

Een weids uitzicht over de Costa Brava vind je bij de vuurtoren van Calella, die op een 168 meter hoge klif gebouwd is. Een spectaculair uitje.

In Calella is naast heerlijk op het strand liggen en genieten van de zon veel te doen. Ga bijvoorbeeld naar het Activ Natura Outdoor Adventure Park. Je kunt hier klimmen, quad rijden en paintballen.

Ook een excursie naar Barcelona staat vaak hoog op het lijstje. Hier vind je de beroemde Sagrada Familia en Park Guëll. Lees meer over een bezoek aan en de beste reistijd voor Barcelona. Vanuit Calella kun je boottochten maken, bowlen, minigolf en meer. Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Calella is het Cactushuis.

De drukte ontwijken doe je in Dalmau Park in Calella, geniet er van meer dan 100 jaar oude bomen.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy