De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Cambrils

Beste reistijd Cambrils


De beste reistijd voor Cambrils in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Cambrils is een kustplaats in het zuiden van Catalonië met weinig hoogbouw. Cambrils is een bekende Spaanse badplaats en staat tevens bekend om de vissershaven. Vanaf het mooie grote en brede strand voor de stad kun je de boten zien uitvaren en terugkomen. Cambrils ligt op 110 km van de luchthaven van Barcelona en op 25 km de luchthaven van Reus. Vooral gezinnen vieren er graag vakantie. De kuststrook is redelijk vlak, iets meer het binnenland is wordt het heuvelachtig.

Beste reismaanden Cambrils

Klimaat Cambrils

Het klimaat van Cambrils is een mediterraan klimaat. De zomers duren langer en de winters zijn milder. Ook valt er weinig regen. De heetste en droogste maanden zijn juli en augustus, waar uitschieters tot 35 graden mogelijk zijn, maar gemiddeld liggen de temperaturen rond 27 en 29 graden. De zeewind zorgt daarbij altijd voor een aangename verkoeling. In de maanden maart en april begint de zon al goed door te komen. Het kan dan al 20 graden worden. Gemiddeld is het in die maanden ongeveer 18 graden. In de winter blijft het gemiddeld 7 tot 13 graden en koelt het in de nacht af naar ongeveer 8 graden.

Hoogseizoen Cambrils

Het hoogseizoen in Cambrils loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in Cambrils

De meeste regen in Cambrils valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. De echte regenmaanden zijn april tot en met mei en september tot en met oktober. In deze maanden kan het zomaar een week regenen, maar waarna de zon wel weer snel gaat schijnen.

Bezienswaardigheden Cambrils

Cambrils is een klein vissersdorp, maar in de zomer ook een populaire toeristische bestemming aan de Middellandse Zee. De haven is het middelpunt van de stad, terwijl het oude kasteel boven de stad uittorent. Bezoek deze oude vesting. Bekijk ook de kapel El Cami.

Cambrils is verder een mooi uitgangspunt voor prachtige excursies in deze streek van Spanje, waar je ook heerlijk kunt genieten van een fijn zandstrand voor een zonvakantie. Het strand l’Esquirol is erg populair onder surfers. Dit strand van een kilometer lang beschikt over fijn geel zand en de zee is kalm. Achter het strand is een prachtig dennenbos waar je kunt wandelen.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy