De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Canarische Eilanden

Beste reistijd Canarische Eilanden


De beste reistijd voor de Canarische Eilanden zijn de maanden mei tot en met juni en september tot en met oktober. Hier mee vermijd je de hitte in de zomermaanden en de soms wat regenachtige dagen in de winter. Toch zijn de Canarische Eilanden het hele jaar door een uitstekende bestemming voor een zonvakantie of actieve wandelvakantie. De Canarische Eilanden worden niet voor niets ook weleens de eilanden van de eeuwige lente genoemd. Ook in de wintermaanden december, januari en februari reizen veel mensen naar de Canarische Eilanden om van de zon te genieten en de winter in Nederland en België te ontvluchten. De Canarische Eilanden zijn daarvoor een prima bestemming!

De Canarische Eilanden zijn de populairste vakantiebestemmingen van Spanje. De beste reistijd voor elk eiland en de leukste bezienswaardigheden vind je in de lijst hieronder.Beste reismaanden Canarische Eilanden

Klimaat Canarische Eilanden

Het klimaat op de Canarische Eilanden is een gematigd subtropisch klimaat. De Canarische Eilanden liggen erg gunstig en profiteren van winden en koele golfstromen, terwijl het zuidelijk genoeg ligt om ook van veel zon te genieten. Het hele jaar door ligt de temperatuur op de Canarische Eilanden gemiddeld tussen 20 en 30 graden. In juli en augustus is het hoogzomer op de Canarische Eilanden en kan het ondanks de aanwezige wind toch voor sommige mensen te warm zijn. Vanaf september gaat de temperatuur weer naar beneden tot een aangenaam niveau. Doordat het in de wintermaanden vrij mild is op de Canarische Eilanden kun je er in de laagseizoenmaanden ook prima verblijven..

Hoogseizoen Canarische Eilanden

Het hoogseizoen op de Canarische eilanden loopt niet van juli tot en met augustus, maar juist in de wintermaanden van december tot en met februari. Veel mensen komen naar de Canarische Eilanden om dan van de winterzon te genieten, terwijl het in Noord-Europa en Nederland guur en nat is. De periode rond Pasen is ook een populair tijdstip om naar de Canarische Eilanden op vakantie te gaan. Houd in deze reisperiodes rekening met wat hogere prijzen dan in het laagseizoen.

Regenseizoen Canarische Eilanden

De meeste regen valt op de Canarische Eilanden in de maanden november tot en met januari. Het klinkt erger dan het is, want dit houdt in dat er slechts op 7 dagen van de maand een regenbui kan vallen. Laat je niet weerhouden om in de wintermaanden te gaan.

Bezienswaardigheden Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden staat genieten van zon, zee en strand vaak centraal, maar ook veel mooie wandeltochten of jeepsafari’s kunnen op de eilanden gemaakt worden. Op Tenerife is het een mooie belevenis om de Teide te beklimmen. Deze vulkaan is maar liefst 3718 meter hoog en vormt meteen ook het hoogste punt van heel Spanje. De top hiervan kun je in een dagtrip beklimmen, met een prachtig uitzicht over het hele eiland. Nationaal Park Timanfaya biedt een prachtige omgeving.

Elk eiland heeft zijn eigen bezienswaardigheden en vele sportieve watersport- en vakantieactiviteiten.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy