De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste Reistijd Catalonie

Beste reistijd Catalonië


De beste reistijd voor Catalonië zijn de maanden april tot en met oktober. Veel mensen kennen Catalonië van de mooie stranden van de Costa Brava en van de hoofdstad Barcelona. De kustlijn van Catalonië omvat richting het zuiden ook de Costa Dorada. De Costa del Maresme, de Costa del Garraf zijn samen bekend als de Costa de Ponent.

Beste reismaanden Catalonië

Beste reisperiode plaatsen en steden in Catalonië


Calella de Palafrugell
Calonge
Castello d’Empurias
Comarruga
La Pineda
Llanca
Mont-Roig del Camp
Pals
Roda de Bara
Sant Antoni de Calonge
Segur de Calafell
Torroella de Montgrí

Klimaat Catalonië

Het klimaat van Catalonië is een zeer divers klimaat. Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. Maximum zomertemperaturen liggen tussen 26 en 31 graden. Er staat vaak een verfrissende zeewind. In het binnenland is het veel droger en heter in de zomer met temperaturen die oplopen tot 35 graden. De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien.

In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen.
Het aangename klimaat van Catalonië aan de kust en de koude winters in de bergen, op korte afstand van Barcelona, trekt veel zomer- en wintersporttoerisme.

Hoogseizoen Catalonië

Het hoogseizoen in Catalonië loopt van juli tot en met augustus, wanneer veel toeristen uit Nederland en andere delen van Noordelijk Europa en de Spanjaarden zelf naar de kustgebieden trekken.

Regenseizoen Catalonië

In Catalonië valt vrij weinig neerslag (gemiddelde ongeveer 400 mm regen). De meeste neerslag valt tijdens de herfstmaanden en in de zomer is het droog. In de Pyreneeën valt meer regen, gemiddeld 1000 mm neerslag per jaar, vaak in de vorm van sneeuw. Langs de kust geldt hoe verder je naar het noorden zit, des te meer neerslag er valt. In de zomermaanden zul je hier echter absoluut geen last van hebben.

Bezienswaardigheden Catalonië

Door het aangename klimaat aan de kust en de koude winters in de bergen, komen er veel toeristen. In de zomer vooral naar de stranden en in het voorjaar en najaar veel mensen die een stedentrip naar Barcelona maken. In de winter is er wintersport in de Pyreneeën mogelijk. De regio Catalonië is daarmee het hele jaar door een zeer populaire vakantieregio van Spanje.

Bezoek ook Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, een kosmopolitische stad waar alles te vinden is en tevens een belangrijke haven. De mooie stad bezit een belangrijke hoeveelheid monumenten en kan ook met een dagtrip vanaf de Costa Brava en andere kustgebieden te bezoeken zijn.

Cap de Creus is ook leuk om te bezoeken, het is het meest oostelijk gelegen punt van het Spaanse vasteland. Ben je in de buurt van Salou, dan is Port Aventura een mooie afwisseling van een zon en strandvakantie. In de zomer zorgen de live shows met muziek, vuurwerk en watershows voor een prachtige afsluiter van een mooi dagje uit!
Montserrat is een prachtig klooster onder de berg Mont Serrat (1236 meter), 20 kilometer ten noordwesten van Barcelona.

Een mooie vallei is Vall de Boí, aan de voet van de Pyreneeën en bekend vanwege negen zeer oude Romaanse kerken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy