De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Comares

Beste reistijd Comares


De beste reistijd voor Comares in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn ook geschikt om naar Comares te gaan, omdat het dorpje wat hoger ligt dan de kustplaatsen. Ideaal voor een dagtrip vanaf het strand. Ondanks de hogere ligging, kan het voor een actieve vakantie in de maanden juli en augustus iets te warm zijn. In onze winter is het klimaat van Comares heel geschikt om te overwinteren.

Comares is een gemeente in de provincie Málaga in Andalusië. Het ligt hemelsbreed ongeveer 15 kilometer van de Costa del Sol en is een klein dorpje met iets meer dan 1500 inwoners. Comares staat bekend als een van de mooiste authentieke witte dorpjes van Andalusië.

Beste reismaanden Comares

Klimaat Comares

Het klimaat van Comares is een subtropisch mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. De Bergen zorgen ervoor dat de koele lucht vanaf de kust Comares wat lastiger kan bereiken en het er in de zomermaanden erg heet kan worden met temperaturen tussen 32 en 35 graden. De hitte in Comares wordt wat getemperd door de vrij hoge ligging van het dorp, op ruim 700 meter boven zeeniveau.

Hoogseizoen Comares

Het hoogseizoen in Comares loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Comares.

Regen en neerslag in Comares

De meeste regen in Comares valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Comares

Comares ligt bovenop een berg waar je een schitterend uitzicht over het gebied hebt. Ooit hebben de Romeinen het dorp gebouwd. De Moren hebben het later uitgebreid en er hun eigen vesting van gemaakt. Het dorp was belangrijk bij de verdediging van Málaga. Om alle bezienswaardigheden van Comares te zien kun je de Moorse voetjes volgen. Bezoek ook de begraafplaats, bijzonder vanwege zijn mooie ligging.

In de omgeving van Comares kun je mooie wandelingen maken en de kust is in ongeveer een half uur rijden van Comares te bereiken.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy