De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Competa

Beste reistijd Competa


De beste reistijd voor Competa in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Competa heel geschikt om te overwinteren.

Cómpeta is een rustig mooi wit dorp 22 kilometer landinwaarts vanaf de kust en heeft ongeveer 4.000 inwoners. Het ligt op zo’n 650 meter hoogte en er stromen diverse riviertjes doorheen, waaronder de Rio Verde. De hoogste berg is La Maroma met 2066 meter hoogte. Cómpeta vormt het startpunt voor veel wandel- en fietstochten.

Beste reismaanden Competa

Klimaat Competa

Het klimaat van Competa is een mediterraan klimaat. Ingesloten door bergen, heeft Competa een duidelijk ander klimaat dan het klimaat langs de Costa del Sol. De hoogte boven de zeespiegel draagt ertoe bij dat de hitte in de zomer beter te verdragen is, maar in de winter kan het er koud, grijs en soms nat zijn.

Hoogseizoen Competa

Het hoogseizoen in Competa loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Competa.

Regen en neerslag in Competa

De meeste regen in Competa valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Competa

Cómpeta is een perfecte uitvalsbasis voor outdoor- en natuurliefhebbers. Je kunt wandelen in Nationaal park Sierra de Tejeda. Er zijn negen officiële wandelroutes, waaronder de Oude Zijderoute die naar Granada liep.

Competa is onderdeel van de zon-en-wijnroute, net als Nerja, Torrox en Frigiliana. Het plaatsje produceert goede wijn en honing en op 15 augustus wordt er Noche del Vino gevierd: de nacht van de wijn. Op traditionele wijze worden ’s middags op Plaza de la Vendimia druiven gestampt en uiteraard is er genoeg gelegenheid om wijn te proeven. Een leuke bezienswaardigheid! Het feest wordt vooraf gegaan door een feestdag op 21 juli met vuurwerk en processies. De zaterdagmiddag hierop volgend wordt het Fiesta de Espuma gehouden, een feest met schuimkanonnen. Op zaterdagochtend is er elke week een markt in Competa.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy