De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Conil de la Frontera

Beste reistijd Conil de la Frontera


De beste reistijd voor Conil de la Frontera in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Conil de la Frontera heel geschikt om te overwinteren.

Conil de la Frontera ligt ten westen van Gibraltar en is een pittoresk vissersdorp, gebouwd aan een van de mooiste stranden van de Costa de la Luz, de Atlantische kust van Andalusië. Het witte dorp ligt zo’n 40 kilometer zuidelijk van Cádiz.

Beste reismaanden Conil de la Frontera

Klimaat Conil de la Frontera

Het klimaat van Conil de la Frontera is een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en in de winters valt er wat meer regen, maar zijn de temperaturen nog steeds erg aangenaam. De warmste maand is augustus, waarbij de temperatuur rond 30 graden ligt. Uitschieters naar boven komen ook voor. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 15 graden overdag. De minste neerslag valt in juli.

Hoogseizoen Conil de la Frontera

Het hoogseizoen in Conil de la Frontera loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Conil de la Frontera.

Regen en neerslag in Conil de la Frontera

De meeste regen in Conil de la Frontera valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Zelfs met zo af en toe een bui is het een perfecte winterzonbestemming.

Bezienswaardigheden Conil de la Frontera

Ten noorden van Conil gaat het strand over in een steile rotskust met mooie beschutte baaitjes. Conil de la Frontera is een typisch Andalusisch dorp, met smalle straatjes en gezellige tapasbarretjes, en een van de levendigste plaatsen aan de Costa de la Luz.

De brede zandstranden van Conil de la Frontera behoren tot de mooiste stranden van de Costa de la Luz en strekken zich over vele kilometers uit. In noordwestelijke richting gaat het strand over in een steile rotskust met romantische baaitjes en prachtige verborgen strandjes met kristalhelder water.

Het Los Bateles strand ligt direct naast de boulevard van Conil en slechts twee minuten lopen van het oude centrum. Het fijne zandstrand is meer dan 120 meter breed en bijna een kilometer lang. Aan de boulevard zitten leuke bars en restaurants en is voldoende gelegenheid om te parkeren. Watersporten zijn in de zomer verboden, het strand is dan gereserveerd voor zwemmers.

Ten zuiden van Conil gaat Playa de los Bateles over in Playa de Castilnovo. De stranden worden van elkaar gescheiden door de Rio Salado, die je bij eb eenvoudig kunt oversteken. Playa de Castilnovo is bijna drie kilometer lang, ruim 170 meter breed en nog volledig ongerept. De enige bebouwing hier is de 13e eeuwse Torre de Castilnovo waarnaar het strand is vernoemd.

Als je tijdens je strandvakantie in Conil de la Frontera nog iets leuks wilt doen, dan zijn er voldoende mogelijkheden. In de verderop gelegen plaats Tarifa kun je een bootexcursie maken en bij Gibraltar dolfijnen en walvissen rond de boot zien zwemmen.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy