De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Cordoba

Beste reistijd Córdoba


De beste reistijd voor Córdoba in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn er extreem warm voor Europese begripen. Zeker niet geschikt voor een actieve vakantie. Het is de warmste stad van Europa met temperaturen die maandenlang onafgebroken tot boven de 35 graden stijgen. In onze winter is het klimaat van Córdoba heel geschikt om te overwinteren.

Cordoba is de hoofdstad van de provincie Córdoba. De stad ligt op 122 meter boven zeeniveau, aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. Ooit was het de belangrijkste stad van de wereld.

Beste reismaanden Córdoba

Klimaat Córdoba

Het klimaat van Córdoba is een mediterraan klimaat met warme en droge zomers. De warmste maand is augustus, waarin uitschieters tot 40 graden mogelijk zijn. De koudste maand is januari, maar toch blijft het er voor Nederlandse begrippen nog steeds aangenaam. In de winter wordt het niet koud, maar valt er wel meer regen. In de zomer worden in Córdoba de hoogste maximumtemperaturen in Europa gemeten met soms meer dan 40 graden. De minima in de zomer liggen rond de 27 graden.

Hoogseizoen Córdoba

Het hoogseizoen in Córdoba loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Córdoba.

Regen en neerslag in Córdoba

De meeste regen in Córdoba valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. De neerslag valt meestal in de koudste maanden, vanwege de invloeden van de Atlantische kust. Neerslag wordt meegebracht door stormen uit het westen die veel voorkomen van december tot februari.

Bezienswaardigheden Córdoba

Cordoba is een prachtige bestemming met een rijke geschiedenis en veel cultuur. Bezoek de Alcazar Cordoba, een middeleeuwse Alcázar in Córdoba in de buurt van de Mezquita.
In Medina Azahara vind je ruïnes van de tijd waarin Cordoba hoofdstad van het westelijke kalifaat was, gebouwd begin in 940.
Bezoek ook La Mezquita, de derde grootste moskee ter wereld, met binnenin een kathedraal! Het gebouw heeft vele zuilen en is nu bekend als Catedral de Nuestra Señora de la Asunción.
Een andere bezienswaardigheid is Palacio de Viana Cordoba, een paleis en nationaal monument met een tuin met een totaaloppervlakte van 6.500 vierkante meter.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy