De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Estepona

Beste reistijd Estepona


De beste reistijd voor Estepona in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Estepona heel geschikt om te overwinteren in Spanje.

Estepona ligt tussen de plaatsen Marbella en Manilva aan de Costa del Sol. Het wordt ook wel “de parel van de Costa del Sol” genoemd, omdat het verder weg ligt van het drukke Torremolinos. Estepona is een stad direct aan zee met maar liefst 20 kilometer aan stranden. Met 300 dagen zon per jaar kan er bijna het gehele jaar van deze mooie stranden genoten worden.

Beste reismaanden Estepona

Klimaat Estepona

Het klimaat van Estepona is een mediterraan klimaat. In de zomer kan het erg warm worden in Estepona, met een gemiddelde temperatuur overdag van zo’n 30 graden waarbij uitschieters naar boven ook kunnen voorkomen. In de winter is het minimaal 8 graden en kan het net zo gemakkelijk nog 25 graden worden. Een ideale plaats voor een overwintering in Spanje.

Hoogseizoen Estepona

Het hoogseizoen in Estepona loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Estepona.

Regen en neerslag in Estepona

De meeste regen in Estepona valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Door de ligging dicht bij de Straat van Gibraltar is Estepona wel een van de dorpen aan de Costa del Sol waar relatief gezien de meeste regen valt.

Bezienswaardigheden Estepona

Over het algemeen zijn de stranden in het westen van Estepona wat rustiger en meer afgelegen, maar daardoor ook zonder veel voorzieningen. Als je naar wat drukkere stranden wilt met gezellige barretjes, vele watersportmogelijkheden, dan zijn de stranden in het oosten van Estepona erg geschikt. Het drukste en meest bekende strand is Playa de la Rada, in het centrum van Estepona. Langs het strand loopt een mooie en goed onderhouden boulevard met plantsoentjes en palmbomen.
Je vindt er diverse archeologische opgravingen, oude uitzichttorens en andere monumenten. Ook de actieve vakantieganger kan er heerlijk wandelen, golfen, fietsen en diverse watersporten beoefenen.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy