De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Frigiliana

Beste reistijd Frigiliana


De beste reistijd voor Frigiliana in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Frigiliana heel geschikt om te overwinteren.

Frigiliana is gebouwd op de helling van de berg El Fuerte. Het kleine oude centrum met schilderachtige straatjes is prachtig gerenoveerd. Ondanks dat het dorpje best veel toeristen trekt, lijkt de tijd hier stil te staan. Frigiliana is meerdere keren verkozen tot mooiste dorp van Spanje. Het strand van Nerja ligt op ongeveer 8 kilometer afstand.

Beste reismaanden Frigiliana

Klimaat Frigiliana

Het klimaat van Frigiliana is een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en in de winters valt er wat meer regen, maar zijn de temperaturen nog steeds erg aangenaam. De warmste maand is augustus, waarbij de temperatuur rond 30 graden ligt. Uitschieters naar boven komen ook voor. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 15 graden overdag. De minste neerslag valt in juli.

Hoogseizoen Frigiliana

Het hoogseizoen in Frigiliana loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Frigiliana.

Regen en neerslag in Frigiliana

De meeste regen in Frigiliana valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Frigiliana

Het oude centrum met de mooie nauwe straatjes en fraaie gebouwen heeft al vele prijzen verdiend. Het dorp maakt dan ook deel uit van de “Zon en Wijn route”. Parkeren kan onder aan het dorp. Een wandeling door het dorp en genieten van het uitzicht is alleen al de moeite waard.

Frigiliana ligt direct aan het Parque Natural de las Sierras de Tejeda, Alhama y Almijara. De kale bergtoppen van dit woeste natuurgebied vormen de achtergrond, terwijl de Middellandse Zee aan de andere kant in het zonlicht te zien is. Een bijzonder schouwspel.

El Ingenio is de enige nog werkende fabriek in Europa die honing maakt op basis van suikerriet. Er wordt nog geproduceerd volgens de traditionele werkwijze. Het gebouw met grote façade is prominent aanwezig in het centrum van het dorp. Aan de voorzijde van de fabriek zijn enkele shops met lokaal keramiek gevestigd. Ook fraai is de oude fontein op de Plaza de la Fuente Viejo.

Eind jaren negentig is het dorpje enkele malen tot het mooiste dorpje van Spanje uitgeroepen. Elke zomer wordt er een prachtig bloemenfeest georganiseerd.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy