De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Fuengirola

Beste reistijd Fuengirola


De beste reistijd voor Fuengirola in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Fuengirola heel geschikt om te overwinteren.

Fuengirola ligt aan de zuidkust van Spanje, omringd door Mijas, Torremolinos, Benalmádena en Marbella en heeft een gunstige ligging ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden aan de Costa del Sol. Fuengirola is vooral bekend om haar lange zandstranden en hotels en appartementen met prachtig uitzicht op de Middellandse zee en de kustlijn.

Beste reismaanden Fuengirola

Klimaat Fuengirola

Het klimaat van Fuengirola is een mediterraan klimaat en heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden, terwijl de gemiddelde temperatuur in juli en augustus rond 29 tot 30 graden ligt. Ideaal voor zon- zee- en strandliefhebbers. Benalmádena heeft een uitstekend klimaat met zachte winters en hete zomers, ideaal om van de zee te kunnen genieten. Gegarandeerd zon voor het grootste deel van het jaar. Vaak is het zelfs nog mogelijk om in oktober nog in zee te zwemmen.

Hoogseizoen Fuengirola

Het hoogseizoen in Fuengirola loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Fuengirola.

Regen en neerslag in Fuengirola

De meeste regen in Fuengirola valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Fuengirola

De stranden van Fuengirola zijn goudkleurig. Elk strand is makkelijk bereikbaar vanaf de 8 km lange wandelpromenade.

Uitgaan kan in Fuengirola erg goed, het is een van de levendigste plaatsen aan de Costa del Sol. Langs de boulevard, de “Paseo Maritimo” vind je meer dan 300 restaurants, bars, pubs, winkels, discotheken, clubs, en loungebars. Het hele jaar door zijn er vele festivals op het gebied van muziek, klassieke dans, ballet, flamenco, theater.

Ook is er het Aqua Park in Fuengirola, of kun je een uitstapje naar het Bioparc maken, de dierentuin in Fuengirola. Hou je van verschillende watersporten, dan is Fuengirola daar ideaal voor.

Het Fuengirola Kasteel (Kasteel Sohail) is uitgegroeid tot het symbool van de stad; gelegen net buiten de stad op een heuvel met een indrukwekkend uitzicht over de zee

Op dinsdag is er in de ochtend markt in Fuengirola. El Baratillo is zelfs de grootste openluchtmarkt aan de kust. Ook de lokale bevolking zul je hier aantreffen. Het is de moeite waard om de koopwaren op deze markt te gaan bekijken, van valse merkkleding en horloges tot de meer traditionele Andalusische producten. Op zaterdag is er een vlooienmarkt.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy