De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Gerona

Beste reistijd Gerona


De beste reistijd voor Gerona in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met september. Gerona (ook wel Girona genoemd) is een stad in het noorden van Catalonië, ter hoogte van de Costa Brava. Ryainair vliegt op deze bestemming, waarmee het een goed startpunt is voor een stedentrip naar het nabijgelegen Barcelona. Toch is ook Gerona zeer de moeite waard.

Beste reismaanden Gerona

Klimaat Gerona

Het klimaat van Gerona is een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In de zomer is het warm en zonnig en loopt de temperatuur al snel op naar 28 tot 30 graden. De zomer is een goede periode voor een strandvakantie. In de voorjaarsmaanden april, mei en juni ligt de temperatuur rond een aangename 17 tot 20 graden, perfect voor een actievere vakantie. Ook in de najaarsmaanden van september tot en met oktober is het weer aangenaam, met wel een iets grotere kans op regen vergeleken met het voorjaar. Omdat Gerona in tegenstelling tot veel andere grote plaatsen in Catalonië iets verder in het binnenland ligt, kan het in de winter ’s nachts wel behoorlijk afkoelen, zelfs tot tegen het vriespunt.

Hoogseizoen Gerona

Het hoogseizoen in Gerona loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in Gerona

De meeste regen in Gerona valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Gerona

Karakteristiek voor Gerona (Girona) zijn de hangende huizen over de Onyar rivier, de Joodse buurt, de stadsmuren en de kathedraal. De originele kathedraal van Girona werd door de Moren gebruikt als een moskee. Daarna werd hij weer volledig veranderd tot een kathedraal en is momenteel een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in heel Spanje.

Het historische gedeelte van de stad bevindt zich op de steile heuvel Caputxins, maar de rest van de stad ligt op vlakker terrein. Eén van de mooiste pleinen in Gerona is het Plaza de la Independencia, een sfeervol plein met terrasjes en restaurants.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy