De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Gran Canaria

Beste reistijd Gran Canaria


De beste reistijd voor Gran Canaria zijn de maanden mei tot en met juni en september tot en met oktober. Maar het hele jaar door is Gran Canaria een uitstekende bestemming, ook in de wintermaanden. Het voorjaar en najaar zijn wat ons betreft de beste reisperiodes voor een bezoek aan Gran Canaria. Het is er dan relatief rustig en de temperaturen zijn zeer aangenaam. Het is dan warm genoeg om lekker in de zon te zitten en juist koel genoeg om actief te zijn. Wandelaars verkiezen de lente, als het landschap groen is en alles in bloei staat terwijl windsurfers graag in juli en augustus komen. Voor duikers is het handig om te weten dat het water het helderst is van juni tot en met september.

Ook in de zomermaanden blijft het op Gran Canaria nog relatief koel met aangename temperaturen rond de 24 graden overdag en gemiddeld 8 tot 9 uur zon en weinig tot geen regen. Het is vooral de drukte waardoor je wellicht beter zou kunnen kiezen voor andere reismaanden. Voor veel mensen is de zomerhitte in Turkije of Griekenland te warm. Op Gran Canaria kun je hele jaar door genieten van een heerlijke zonvakantie. Gran Canaria is ook een perfecte winterzonbestemming.

Beste reismaanden Gran Canaria

Klimaat Gran Canaria

Het klimaat van Gran Canaria is een gematigd subtropisch klimaat. In de hoger gelegen gebieden van de bergen heerst een (berg) klimaat met koelere temperaturen en een hogere regenval het hele jaar door. De zomer op Gran Canaria duurt van mei tot november en is warm en zonnig. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 20 en 24 graden. In de maanden juli tot oktober lopen de temperaturen vaak op tot gemiddeld 26 graden. In de maanden maart, april en mei koelt het ’s nachts tot ongeveer 17 graden af en in november daalt de nachttemperatuur tot rond de 18 graden. De rest van het jaar ligt de temperatuur ’s nachts rond de 20 graden.

In de wintermaanden, december, januari, maart en begin april is het klimaat Gran Canaria aangenaam warm met koele nachten. De gemiddelde temperatuur ligt op ongeveer 22 graden voor het hele winterseizoen, het kan soms een klein beetje koeler zijn in januari. De gemiddelde nachttemperatuur daalt tot een koele 14 graden in januari en februari.

Hoogseizoen Gran Canaria

Het hoogseizoen op Gran Canaria en de Canarische Eilanden zijn de weken rond Kerstmis, carnaval en Pasen. Ook in de zomermaanden (vooral augustus) is er weer een piek. Dan ontvluchten veel Spanjaarden de hitte van het vasteland. Prijzen van vliegtickets en accommodaties liggen in deze periodes hoger.

Regenseizoen Gran Canaria

Op Gran Canaria valt zeer weinig regen in het begin in de wintermaanden en vrijwel helemaal geen neerslag van juni tot augustus. In september kan het soms voorkomen dat er een paar heftige regenbuien vallen. In oktober en november kan het soms stormen, maar dit is meer uitzondering dan regel.

Bezienswaardigheden Gran Canaria

Het klimaat op Gran Canaria heeft een divers landschap gecreëerd. Je kunt op het eiland iets van een woestijn te vinden (Dunas de Maspalomas duinen), tropische bossen en palmbomen, naaldbossen en uitgestrekte valleien. Je kunt de top van de vulkaan met een huurauto of zelfs opfietsen.

Er is voor ieder wat wils op Gran Canaria: aan de kust luxe hotels, appartementen, bungalows en villa’s. Badplaatsen met pubs, bars en nachtclubs, golfbanen, maar voor wie op ontdekking gaat op Gran Canaria ook afgelegen stranden, een koraalrif en eindeloze routes voor wandelaars en fietsers. Een ideale vakantiebestemming.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy