De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Granada

Beste reistijd Granada


De beste reistijd voor Granada in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om in Andalusië aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. In de zomer kun je vanuit Granada in het Sierra Nevada-gebergte verkoeling vinden. Ook in onze winter is het klimaat van Granada heel geschikt om te overwinteren in Spanje, hoewel het er wat kouder kan zijn dan aan de kust.

Granada ligt in Andalusië in het zuidoosten van Spanje en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Granada. De stad is qua grootte de vierde stad van Andalusië na Sevilla, Málaga en Córdoba. Granada ligt op 740 meter hoogte boven zeeniveau aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Door deze hogere ligging kan het er relatief koud worden in de nachten. In de zomer zijn temperaturen tussen 30 en 40 heel normaal en valt er vrijwel geen regen.

Beste reismaanden Granada

Klimaat Granada

Het klimaat van Granada is een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en in de winters valt er wat meer regen kan het toch wel koud worden. De warmste maand is augustus, waarbij de temperatuur rond 30 graden ligt. Uitschieters naar boven komen ook voor. De hoge ligging zorgt ervoor dat het er in de zomer net wat koeler is dan aan de kust.

Hoogseizoen Granada

Het hoogseizoen in Granada loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Granada, maar kunnen naar de kust uitwijken voor net iets beter weer.

Regen en neerslag in Granada

De meeste regen in Granada valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Voor Spaanse begrippen zijn de winters in Granada erg koud. Er kan zelfs sneeuw vallen!

Bezienswaardigheden Granada

De grootste attractie van Granada is het Alhambra, een groot paleizencomplex uit de tijd van de Moren. Dit Arabische volk brachten vele islamitische elementen aan in de Spaanse cultuur. De bouw van het Alhambra begon al in de elfde eeuw. Het complex bestaat uit diverse paleizen, torens, zalen en patio’s. Buiten het Alhambra is eveneens veel te bewonderen; de natuur is er prachtig.

Bezoek ook de kathedraal van Granada, een zeer imposant bouwwerk. De kathedraal is in ruim 200 jaar gebouwd. Wanneer je de kathedraal bezoekt, bekijk dan ook het Capilla Real. Dit gebouw sluit aan op de kathedraal en is sinds 1517 een grafkapel voor de koningen.

Zeker een bezoek waar is El Albaicín, de oudste Arabische wijk in Granada. Deze wijk bevindt zich tegenover het Alhambra. In El Albaicín zijn veel verschillende monumenten te zien. Voorbeelden zijn Dar al-Horra, El Bañuelo en de Iglesia de San Nicolas. Het uitzicht op het Plaza de San Nicolas in El Albaicín is de grootste trekpleister met niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar ook over het Alhambra en de Sierra Nevada.

Vanuit Granada kun je de Sierra Nevada bezoeken. Granada ligt aan de voet van dit gebergte met een prachtige natuur. Zelfs als het in Granada 40 graden is kun je in de Sierra Nevada nog sneeuw vinden. Leuk om even af te koelen, of te combineren met een stedentrip naar Granada en Andalusië.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy