De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Ibiza

Beste reistijd Ibiza


De beste reistijd voor Ibiza zijn de maanden mei, juni en september. Ibiza is een klein eilandje aan de oostkust van Spanje. Het maakt deel uit van de zogeheten Balearen, een eilandengroep waar meer dan een miljoen mensen wonen en ook Mallorca onder valt. Ibiza is vooral goed te bezoeken in het voorjaar. Het najaar kan ook, maar dan valt er voor Spaanse begrippen wat meer regen.

Voor een echte zonvakantie of strandvakantie op Ibiza zijn de maanden juni, juli, augustus en september geschikt. De maanden april, mei en oktober zijn koeler en dus meer geschikt voor een actievere vakantie.

Beste reismaanden Ibiza

Klimaat Ibiza

Het klimaat van Ibiza is een Middellandse Zeeklimaat. Door de zeewind wordt de temperatuur wat getemperd aan de kust. Beide eilanden zijn prima te bezoeken in het voorjaar. Het najaar kan ook, maar dan valt er voor Spaanse begrippen veel regen. In de maanden januari, februari en december ligt de gemiddelde temperatuur overdag rond de 15 graden. Vanaf maart gaat de temperatuur stijgen en vanaf mei wordt het in Ibiza aangenaam warm, tot er een hete periode aanbreekt in de echte zomermaanden. Vanaf september daalt de temperatuur weer naar een aangenaam niveau.

Hoogseizoen Ibiza

In het hoogseizoen in de maanden juli en augustus, kunnen de prijzen voor accommodatie, horecagelegenheden en andere activiteiten behoorlijk hoog zijn. Maar voor wie in april, mei of september naar Ibiza komt, zijn de kosten aanzienlijk lager.

In augustus is het toeristisch gezien erg druk op Ibiza. Bovendien is de temperatuur in de lentemaanden en in september een stuk aangenamer dan de temperaturen in het hoogseizoen, waarin 38 graden geen uitzondering is. Wil je het drukke, maar gezellige Ibiza beleven en het nachtleven ervaren, dan is het hoogseizoen zeker aan te raden. Maar voor diegenen die wat meer rust verlangen en een iets lagere temperatuur en prijs, dan zijn de maanden april, mei en september een uitstekende keuze.

Regenseizoen Ibiza

Ibiza kent geen echt regenseizoen, maar de meeste neerslag op Ibiza valt in de maanden januari, februari, maart, april, november en december. In vergelijking met Nederland kent Ibiza weinig dagen met regen. De zomers zijn op Ibiza relatief droog, de maand juli kent gemiddeld slechts 1 dag waarop er neerslag valt.

Bezienswaardigheden Ibiza

Ibiza staat vooral bekend als feest- en party-eiland met vele clubs, bars en discotheken. Het nachtleven op Ibiza is dan ook sterk ontwikkeld en biedt voor iedereen wat wils. La Marina in Ibiza Stad is in het hoogseizoen een echte publiekstrekker. Vanaf zonsondergang is de promenade langs de haven een plaats waar mensen flaneren of op een terrasje zitten en praten waar ze komende nacht zullen gaan feestvieren.
Daarnaast kun je er heerlijk genieten op een van de vele stranden en zwemmen in het mooie en warme water van de Middellandse Zee. Toch heeft Ibiza nog meer bezienswaardigheden.

Bezoek D’alt Vila, een oude stadskern omringd door historische muren. Deze indrukwekkende muren, die nu nog zichtbaar zijn, werden in de 16e eeuw gebouwd door de Italiaanse architect Calvi. Op de top van de heuvel van D’alt villa vind je Ibiza’s Kathedraal. Van daaraf geniet je van een geweldig uitzicht over de stad en een deel van het eiland.

Ga naar Las Salinas, de zoutvlakten van Ibiza. Tegenwoordig een een natuurreservaat waar diverse vogelsoorten gespot kunnen worden, waaronder flamingo’s. Ook is het leuk om een boottrip te maken naar een van de kleine eilandjes die rondom Ibiza liggen, zoals Es Vedra en Es Vedranel.

Verder vind je op Ibiza bijzondere windmolens, waarvan Molí den Toni Joan, Molí des Porxet en Molí des Puig den Valls de bekendste zijn.

Een avontuurlijke excursie op Ibiza is het bezoeken van een grot. Er zijn verschillende grotten, verspreid over Ibiza. Cova des Culleram, Cova de Can Marçà, Cova des Vi en Cova Santa zijn bijzonder. Ook de wandelpaden ernaartoe zijn een leuk uitje op zich.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy