De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Iznajar

Beste reistijd Iznájar


De beste reistijd voor Iznájar in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Iznájar heel geschikt om te overwinteren.

Beste reismaanden Iznájar

Klimaat Iznájar

Het klimaat van Iznájar is een mediterraan klimaat met droge zomers, maar met zo nu en dan de mogelijkheid van hevige regenval. De temperaturen kunnen er extreem hoog oplopen, waarbij 45 graden geen uitzondering is. In juli en augustus kan het vooral erg warm zijn. Het binnenland van Andalusië staat bekend om de hoogste temperaturen van Europa in de zomer. In de vroege lente gaan de maxima al snel richting een aangename 25 graden.

Hoogseizoen Iznájar

Het hoogseizoen in Iznájar loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Iznájar.

Regen en neerslag in Iznájar

De meeste regen in Iznájar valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Iznájar

Iznájar betekent ‘gelukkig kasteel’ en ligt op een hoge berg die midden in het grootste stuwmeer van Andalusië staat. Boven op de berg ligt het Moorse kasteel. Vanaf hier heb je een fantastisch overzicht over de omgeving.
In het stuwmeer van Iznájar kun je zwemmen, of vanaf een terras genieten van het uitzicht op het water met een hapje en een drankje.

Op het hoogstgelegen deel van Iznájar staat het Arabische kasteel uit de achtste eeuw, dat gemakkelijk te bezoeken is. Ook kun je nog resten van een stadsmuur vinden en er zijn in de omgeving vele olijfboomgaarden te bezoeken.
Voor de vakantiegangers die een dagje uit willen, is de nabijgelegen stad Córdoba een aanrader. Maar ook in Iznájar zelf is veel te doen. Regelmatig wordt er in het dorp een fiësta georganiseerd, bijvoorbeeld San Marcos op 25 april: het hele dorp trekt er dan op uit om met zijn allen te picknicken. De streek staat bekend om haar originele Spaanse keuken

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy