De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Jerez de la Frontera

Beste reistijd Jeréz de la Frontera


De beste reistijd voor Jeréz de la Frontera in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Jeréz de la Frontera heel geschikt om te overwinteren.

Jerez de la Frontera is is bekend om zijn sherry, de paarden en de flamenco. Jerez de la Frontera is de hoofdstad van de sherryproductie en ligt ongeveer 14 km landinwaarts vanaf de Costa de la Luz en tussen Cadiz en Sevilla in het zuiden van Spanje in Andalusië.

Beste reismaanden Jeréz de la Frontera

Klimaat Jeréz de la Frontera

Het klimaat van Jeréz de la Frontera is een overwegend middellands zeeklimaat, met over het algemeen hete en droge zomers en milde winters. Het gebied is het hele jaar door een prachtige bestemming.

Hoogseizoen Jeréz de la Frontera

Het hoogseizoen in Jeréz de la Frontera loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Jeréz de la Frontera.

Regen en neerslag in Jeréz de la Frontera

De meeste regen in Jeréz de la Frontera valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Per jaar valt er bijna 600 millimeter neerslag, de meeste neerslag valt in de periode oktober tot en met april. December is de natste maand met 109 mm neerslag.

Bezienswaardigheden Jeréz de la Frontera

Leuk om te bezoeken zijn de Moorse burcht ‘Alcázar’ en het barokke Villavincia-paleis. Ook de kathedraal en de binnenstad zijn een bezoek waard. Hiernaast ligt de Bodega van ‘Gonzáless-Byass’, bekend van het sherry-merk Tio Pepe, dat naar meer dan 115 landen geexporteerd wordt. Hier kun je een leuke rondleiding en een proefrondje krijgen, eventueel begeleid met tapas. Tio Pepe en Osborne zijn de grootste sherry-bodega’s in deze regio, maar die van Osborne ligt buiten de stad. In totaal zijn er wel 20 bodega’s, waarvan er 9 te bezichtigen zijn.
Ook kun je een bezoek brengen aan de stallen van de beroemde Spaanse rijschool Real Escuela de Arte Equestra en eventueel een training bijwonen.

Echte Spaanse sfeer ervaar je een week lang tijdens de Feria Jerez de la FronteraI in mei. De feria bevindt zich op een groot plein midden in de stad dat voor de gelegenheid is omgebouwd tot feestterrein met heel veel barretjes en zelfs een enorme kermis. Het grootste deel van de mensen komt in klederdracht. Er zijn dan veel sierlijke witte paarden en klinkt er overal vrolijke Spaanse muziek waarop volop gedanst wordt.

Verder is er in de stad een klokkenmuseum ‘Museo de Reloj’, een flamenco dansschool / museum ‘Centro Andaluz de Flamenco’ en een stierenvechtmuseum ‘Museo Taurino’.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy