De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd l Ametlla de Mar

Beste reistijd L’Ametlla de Mar


De beste reistijd voor l’Ametlla de Mar in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. l’Ametlla de Mar ligt in het noordoosten van Spanje aan de Costa Dorada en beschikt over een kiezelstrand. Het ligt ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Reus, Tarragona en Salou. Het is een populaire bestemming om een huisje in Spanje te huren of met de auto naar een camping te gaan en lekker te kamperen.

Beste reismaanden l’Ametlla de Mar

Klimaat l’Ametlla de Mar

Het klimaat van l’Ametlla de Mar is een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte temperaturen in de winter. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld tussen 27 en 29 graden. Een ideaal klimaat voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie. De Middellandse Zee zorgt voor een prettige verkoeling op het klimaat in l’Ametlla de Mar. In de zomer wordt het daardoor niet zo heet als in de binnenlanden van Spanje en in de winter zorgt de invloed van de zee er juist voor dat het klimaat van l’Ametlla de Mar niet erg koud is.

Hoogseizoen l’Ametlla de Mar

Het hoogseizoen in l’Ametlla de Mar loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in l’Ametlla de Mar

De meeste regen in l’Ametlla de Mar valt in de wintermaanden en het voor- en najaar, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. In de zomer is het afgezien van een enkele stevige onweersbui droog.

Bezienswaardigheden L’Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar betekent een vakantie vol rust en kalmte. De plaats houdt nog steeds de oorspronkelijke natuur in ere. In de haven zijn zeelieden aan het werk en kun je genieten van Spaanse taferelen.

Ook voor mensen die zelf graag actief zijn is er voldoende te beleven: ga paardrijden of maak een tocht met een quad of per fiets Zelfs canyoning of speleologie is mogelijk, of ga lekker kanoën.

In de omgeving zijn diverse forten te vinden, waaronder Sant Jordi d’Alfama, Cala Mosques, Cala Nova, de Port de l’Estany en Punta de l’Àliga.

Een leuke stedentrip is een excursie naar Tarragona, een stad met veel Romeinse monumenten. Veel van deze monumenten zijn levende herinneringen aan het oude Tarraco. De oudste en grootste Romeinse stadsmuur die buiten Italië is gebouwd, een meer dan tweehonderd meter lang aquaduct en een schitterend amfitheater aan zee.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy