De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Lanzarote

Beste reistijd Lanzarote


De beste reistijd voor Lanzarote zijn de maanden mei tot en met juni en september tot en met oktober.
In het voorjaar en het najaar zijn de prijzen lager, is het relatief rustig en het weer niet te warm. Uitzonderingen zijn de drukke periodes rond Kerst, carnaval en Pasen. Ook in de zomermaanden is het drukker en natuurlijk veel warmer. Desondanks is het dankzij een vrijwel altijd aanwezige zeebries, ook in de zomer prima toeven op het eiland en is Lanzarote ook een uitstekend geschikt voor een zomervakantie. Lanzarote is rustiger dan de populaire vakantie-eilanden Gran Canaria en Tenerife.

Beste reismaanden Lanzarote

Klimaat Lanzarote

Het klimaat van Lanzarote is een gematigd subtropisch klimaat. In het zuiden is het meestal warmer dan in het noorden, maar de dagtemperaturen komen op het hele eiland zelden onder de 20 graden. Zelfs in de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur nog 21 graden. Dit maakt Lanzarote tot een populaire winterzonbestemming van december tot en met februari. In de zomer wordt het overdag gemiddeld 28 graden. De zon schijnt op Lanzarote maar liefst op 345 dagen van het jaar.

Hoogseizoen Lanzarote

Het hoogseizoen op Lanzarote loopt van juli tot en met augustus. Maar ook rond Kerst, Pasen en carnaval is het er druk. Wanneer je tijdens het hoogseizoen naar Lanzarote wilt trekken, is het erg belangrijk je hotel op tijd te boeken, zeker als je bepaalde eisen hebt waaraan het hotel moet voldoen. De vraag naar hotels en accommodatie is tijdens de zomermaanden namelijk veel groter dan het aanbod.

Regenseizoen Lanzarote

Lanzarote kent geen regenseizoen, maar de neerslag op Lanzarote valt voornamelijk in de maanden november tot april, maar na enkele uren regen schijnt vaak de zon weer. Het eiland is heeft geen hoge bergen, waardoor wolken niet lang blijven hangen. Jaarlijks valt gemiddeld 150 mm regen. Ter vergelijking: in Nederland is dit ruim 800 mm.

Bezienswaardigheden Lanzarote

Lanzarote is een vulkanisch eiland. Het landschap is voor een groot deel bedekt met verschillende lagen gestold lava. Over het hele eiland zijn circa 300 kraters en vulkaankegels verspreid. Dit woeste landschap heeft een imponerende schoonheid en oefent een enorme aantrekkingskracht uit op toeristen.

In het landschap zijn palmbomen, cactussen, groentes, bloemen en zelfs wijnbouwgebieden verrezen. Uit respect voor het werk van de inwoners en de uniekheid van het eiland is Lanzarote door UNESCO toegevoegd aan de lijst van Wereld-Biossfeerreservaten. Lanzarote wordt omringd door de schone, diepblauwe zee. Langs de kust liggen verschillende mooie baaien en stranden waar je heerlijk kunt wandelen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy