De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd l Escala

Beste reistijd l’Escala


De beste reistijd voor l’Escala in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. L’Escala is een klein vissersplaatsje aan de Costa Brava en heeft zich de laatste tientallen jaren ontplooid tot een waar toeristendorp en een bekende badplaats. L’ Escala is ook in Spanje bekend vanwege de in zout gepekelde ansjovis (anxoves). Deze delicatesse wordt in heel Spanje gegeten.

Beste reismaanden l’Escala

Klimaat l’Escala

Het klimaat van l’Escala is een mediterraan klimaat. Door de nabijheid van de Middellandse Zee is het er zelfs in de maanden juli en augustus erg aangenaam met temperaturen rond 27 tot 28 graden. ´s Nachts zakt de temperatuur tot ongeveer 17 graden. Ideaal om nog lekker buiten te zijn en te genieten van zwoele zomeravonden in de stad, het strand of op een terras aan het strand.

Hoogseizoen l’Escala

Het hoogseizoen in l’Escala loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn in l’Escala, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in l’Escala

De meeste regen in l’Escala valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Ook in onze winter is het klimaat van l’Escala geschikt om te overwinteren, maar echte winterzon en wat hogere temperaturen vind je wat meer naar het zuiden.

Bezienswaardigheden l’Escala

Tegenwoordig is vooral het toerisme in l’Escala de belangrijkste bron van inkomsten. De sfeer van toen is er echter nog steeds goed te proeven en de visserij vormt nog altijd een bron van bestaan, met name de vangst en verwerking van ansjovis, waar het dorp alom bekend om staat.

L’Escala wordt door diverse landschappen omgeven: een kustlijn met zowel lange, brede stranden en moerassen als woeste kusten met steile kliffen en diepe inhammen en een achterland met zowel vlakke door de landbouw bepaalde landschappen als bosrijke heuvellandschappen. Geniet van de rust in deze omgeving.

Het gebied rond L’Escala heeft een lange historie. Dat is te zien aan de vele romaanse kerkjes en kloosters die er nog te vinden zijn, zoals die van Vilabertran en Sant Pere de Rodes. Sommige dorpen, zoals Besalú, Monells, Pals en Peratallada zijn zelfs in hun geheel tot historisch monument verklaard.

Het gebied rond l’Escala, de Badia de Roses (Baai van Rosas) mag zich rekenen tot een van de mooiste baaien ter wereld.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy