De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd l Estartit

Beste reistijd l’Estartit


De beste reistijd voor L’Estartit in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. In de zomermaanden juli en augustus geniet je er van heerlijke temperaturen die door de verkoelende zeewind goed te verdragen zijn. l’Estartit ligt aan de Costa Brava en maakt deel uit van de gemeente Torroella de Montgrí en de provincie Gerona en ligt ongeveer veertig kilometer ten oosten van de stad Gerona. L’Estartit is een badplaats met een kilometerslang zandstrand, een jachthaven en voor de kust de rotseilanden Illes Medes.

Beste reismaanden l’Estartit

Klimaat l’Estartit

Het klimaat van l’Estartit is een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte temperaturen in de winter. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld tussen 27 en 29 graden. De Middellandse Zee zorgt voor een prettige verkoeling op het klimaat in l’Estartit. Een ideaal klimaat voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie. In de zomer wordt het daardoor niet zo heet als in de binnenlanden van Spanje en in de winter zorgt de invloed van de zee er juist voor dat het klimaat van l’Estartit niet erg koud is. De meeste regen valt in het voorjaar en het najaar, maar vergeleken met Nederland zijn dat nog steeds vrij kleine hoeveelheden.

Hoogseizoen l’Estartit

Het hoogseizoen in l’Estartit loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in l’Estartit

De meeste regen in l’Estartit valt in de wintermaanden en het voor- en najaar, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. In de zomer is het afgezien van een enkele stevige onweersbui droog.

Bezienswaardigheden l’Estartit

L’Estartit is een populair vakantieverblijf voor toeristen. Vroeger bestond het plaatsje vooral uit de haven, maar tegenwoordig komen toeristen komen vooral voor het kilometerslange en brede zandstrand. Op het strand zijn diverse watersportmogelijkheden, die de plaats tot een populaire bestemming voor watersporters maakt.

L’Estartit heeft een ruim aanbod aan restaurants, kroegen en bars en ook enkele discotheken. Langs de promenade vind je gezellige terrasjes.

Voor de kust van l’Estartit liggen de Medes eilanden, rotsachtige eilanden die tot 75 meter boven het zeewater uitstijgen. De onderwaterwereld rondom de eilanden behoort tot een beschermd natuurpark. Je kunt onderwater kijken door mee te gaan met een glasbodemboot. Ook snorkelend of duikend kan het natuurpark verkend worden. In l’Estartit bevinden zich een aantal duikscholen die duikexcursies organiseren. Op deze excursies kun je onder andere schorpioenvissen, zeekomkommers, edelkoraal en zeealen zien.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy