De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Hospitalet de L infant

Beste reistijd l’Hospitalet de l’Infant


De beste reistijd voor l’Hospitalet de l’Infant in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. L’Hospitalet de l’Infant is een oud vissersdorp, dat uitgegroeid is tot een toeristische bestemming. Het dorp heeft zijn oorsprong als een ziekenhuis voor reizigers, dat eens Hospital del Coll de Balaguer heette. Een ruine van het hospital is hier nog te zien. Het plaatsje is zelfs in het hoogseizoen een stuk rustiger dan de andere badplaatsen aan de kust.

Beste reismaanden l’Hospitalet de l’Infant

Klimaat l’Hospitalet de l’Infant

Het klimaat van l’Hospitalet de l’Infant is een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte temperaturen in de winter. In de zomer wordt het gemiddeld tussen 27 en 29 graden warm, een ideaal klimaat voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie. De zeebries zorgt voor een prettige verkoeling op het klimaat in l’Hospitalet de l’Infant. In de zomer wordt het daardoor niet zo heet als in de binnenlanden van Spanje en in de winter zorgt de invloed van de zee er juist voor dat het klimaat van l’Hospitalet de l’Infant niet erg koud is.

Hoogseizoen l’Hospitalet de l’Infant

Het hoogseizoen in L’Hospitalet de l’Infant loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Toch is het zelfs in het hoofdseizoen aangenaam rustig, zeker vergeleken met de grote toeristische andere plaatsen langs de kust. In het hoogseizoen is het mogelijk om in een van de baaien een strandje voor jezelf te vinden.

Regen en neerslag in l’Hospitalet de l’Infant

De meeste regen in l’Hospitalet de l’Infant valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden l’Hospitalet de l’Infant

In het dorp zijn de resten van het oude hospitaal nog aanwezig, de oude muren zijn nog zichtbaar en de binnenzijde is een moderne expositieruimte geworden. Binnen de muren ligt het pleintje Plaza del Pou.
l’Hospitalet de l’Infant ligt op een van de mooiste locaties van de Costa Dorada, ongeveer 130 km ten zuiden van Barcelona. In de omgeving is ook een mooi naaktstrand te vinden voor naturisten.

Bezoek ook de moderne parochiekerk en de jachthaven.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy