De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Madrid

Beste reistijd Madrid


De beste reistijd voor Madrid zijn de maanden april tot en met juni en de maand oktober. Madrid is een heerlijk warme bestemming, hoewel het er in de zomermaanden wel echt bloedheet kan zijn, de reden waarom juli en augustus niet de beste reistijd voor Madrid zijn. Zelfs in september kan het er nog heet zijn.

Het voorjaar begint in Madrid vroeg en is een fijne periode om Madrid te bezoeken. Temperaturen liggen rond de 16 graden, soms al in februari, met uitschieters naar 20 graden en de zon schijnt volop. De korte herfstmaand oktober is wel een uitstekende tijd om Madrid te bezoeken. Wie een mooie stedentrip in de wintermaanden wil maken, kan Madrid ook rustig op zijn lijstje zetten.

Beste reismaanden Madrid

Klimaat Madrid

Het klimaat van Madrid is een landklimaat. Dit betekent dat grote temperatuurverschillen kunnen voorkomen. In de zomer kan het met ruim 40 graden erg heet worden, in de winter voor Spaanse begrippen juist erg koel met gemiddelde temperaturen rond 3 graden. De ente duurt in Madrid maar kort, want het wordt al snel lekker warm en zomers. Mei en juni zijn meestal al vrij warm voor Nederlandse begrippen met temperaturen al ver boven de 20 graden.

In de zomermaanden juli en augustus is het in Madrid erg heet met temperaturen tussen de 35 en 40 graden. De meeste musea en bezienswaardigheden hebben een aangepast zomerrooster en sommige winkels zijn gesloten. Veel inwoners ontvluchten de stad in deze hete maanden en zoeken verkoeling op de Canarische Eilanden of aan de kust van Spanje. De zomerse temperaturen lopen in Madrid nog door tot half oktober, waarin het in de avond al wel wat sneller afkoelt. De herfst duurt dus net als de lente maar kort. In tegenstelling tot Nederland regent het in Madrid weinig en is een bezoek in de herfst ook prima te doen. In de winter kan het in Madrid erg koud zijn, maar de zon schijnt nog wel en de lucht is vaak strakblauw, waardoor het er toch erg lekker warm aanvoelend weer kan zijn.

Hoogseizoen Madrid

Het hoogseizoen in Madrid zijn de maanden april tot en met juni, september tot en met oktober en de feestdagen. Laagseizoen juist in onze zomermaanden van juli tot en met augustus in verband met de hitte. Ook november tot en met maart is het rustig in Madrid en kun je op je gemak rondkijken.

Regenseizoen Madrid

Jaarlijks valt in Madrid gemiddeld zo’n 420 mm. neerslag, waardoor de stad tot het droge deel van Spanje hoort. In vergelijking met het vochtige Spanje in het noorden en noordwesten, valt jaarlijks tot wel vier keer zoveel regen (1600 mm).

Bezienswaardigheden Madrid

Madrid is een mooie stad met prachtige bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Pleinen, fonteinen, musea en een bruisend nachtleven. Madrid is de hoofdstad en de grootste stad van Spanje. Het is een zeer indrukwekkende stad. Ook het Koninklijk Paleis is absoluut een bezoekje waard.

El Retiro is een groene oase in de stad. Wil je een mooi uitzicht over Madrid? Ga dan naar de 92 meter hoge Faro De Madrid en geniet vanaf het uitkijkplatform van een schitterend uitzicht over Madrid.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy