De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Malaga

Beste reistijd Málaga


De beste reistijd voor Málaga in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie.

De stad ligt aan de Middellandse Zee, aan de toeristische Costa del Sol en op slechts 100 kilometer afstand van de Straat van Gibraltar. In Málaga kun je een perfecte zonvakantie houden, maar is ook een goed uitgangspunt voor een dagje naar één van de andere mooie plaatsen in Andalusië. Ook in onze winter is het klimaat van Málaga heel geschikt om te overwinteren.

Beste reismaanden Málaga

Klimaat Málaga

Het klimaat van Málaga is een mediterraan klimaat met droge zomers, waarbij zo af en toe de mogelijkheid van hevige maar kortstondige regenval bestaat. De stad heeft een zomers mediterraan klimaat, maar heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden, terwijl de gemiddelde temperatuur in juli en augustus rond 29 tot 30 graden ligt. Ideaal voor zon- zee- en strandliefhebbers, maar mensen die graag actief willen zijn kiezen beter het voorjaar of najaar om naar Malaga te gaan.

Hoogseizoen Málaga

Het hoogseizoen in Málaga loopt van juli tot en met augustus, wanneer vooral Spanjaarden tijdens hun vakantie verkoeling zoeken aan de kust. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Málaga. De bekendste evenementen zijn Semana Santa (week voor Pasen) en Feria de Málaga (half augustus). Wil je een van deze evenementen bijwonen? Reserveer dan op tijd een kamer of appartement. Accommodaties zijn voor deze periodes vaak ruim van te voren volgeboekt.

Regen en neerslag in Málaga

De meeste regen in Málaga valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Málaga

De stad Málaga is de hoofdstad van de provincie Málaga en staat bekend vanwege het heerlijke strand, cultuur en mooie natuurgebieden. Geniet van amandel- en olijfbomen, mooie meren en geweldige berg- en rotsformaties.
Málaga is ook een culinaire stad. De grote hoeveelheid aan restaurants en tapasbarretjes maakt het soms moeilijk om een keuze te maken. Daarnaast zijn er veel terrasjes te vinden op een van de pleinen of de gezellige straatjes.

In nog geen 15 minuten loop je via de haven naar het stadsstrand Málagueta. Over de autovrije boulevard kun je per fiets de gezellige stranden van Pedregalejo en El Palo bereiken.
In het historische centrum vind je ook diverse bezienswaardigheden in Málaga, zoals het Romeins theater (Teatro Romana), het Gibralfaro kasteel, het Alcazaba, en de kathedraal. Ook de overdekte markt en het Picasso Museum zijn een aanrader.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy