De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Malgrat de Mar

Beste reistijd Malgrat de Mar


De beste reistijd voor Malgrat de Mar in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Malgrat de Mar ligt aan de Costa Brava tussen Blanes en Pineda de Mar in het noordoosten van Spanje en is vrijwel samengevoegd met de plaats Santa Susanna en beschikt over een mooi zandstrand. De grote stad Gerona ligt op iets meer dan 40 kilometer afstand en Barcelona op net geen 80 km.

Beste reismaanden Malgrat de Mar

Klimaat Malgrat de Mar

Het klimaat van Malgrat de Mar is een mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. Van juni tot en met augustus kun je vrijwel elke dag rekenen op veel zon en heerlijke temperaturen, gemiddeld tussen 28 en 30 graden. Uitschieters naar boven komen ook voor, maar de zee zorgt altijd voor een aangename verkoeling. Heel af en toe kan het regenen, maar dan vooral tijdens een onweersbui die snel weer overwaait. In de winter blijft de temperatuur tussen 13 en 16 graden. In de wintermaanden is het klimaat van Malgrat de Mar redelijk geschikt om te overwinteren, maar echte zonliefhebbers kunnen beter wat verder naar het zuiden reizen voor net wat aangenamer weer.

Hoogseizoen Malgrat de Mar

Het hoogseizoen in Malgrat de Mar loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er toeristisch gezien nog vrij rustig is. Ook het najaar is daarom erg geschikt voor een vakantie naar Malgrat de Mar. In de zomervakantieperiode gaan veel jongeren op vakantie naar Malgrat de Mar, die er genieten van het bruisende uitgaansleven.

Regen en neerslag in Malgrat de Mar

De meeste regen in Malgrat de Mar valt in de wintermaanden, terwijl de zomer erg droog verloopt. Aan de Costa Brava waait soms de Tramontana, een felle, koude noordenwind die vooral in de winter koele lucht aanvoert. De Tramontana komt meestal op na een periode van minder goed weer, waarna mooi weer al snel weer volgt.

Bezienswaardigheden Malgrat de Mar

Het mooie strand van Malgrat de Mar en Santa Susanna ligt vlak langs een historische spoorlijn, het was zelfs de eerste spoorlijn in Spanje. De meeste hotels en appartementen bevinden zich aan de andere kant van de spoorlijn, waarvoor veel voetgangerstunneltjes zijn aangelegd.

Malgrat de Mar en Santa Susanna delen een mooi breed zandstrand waar je de hele dag kunt genieten in de zon. Op de leuke terrasjes kun je lekker lunchen en dineren. Langs Malgrat de Mar loopt een wandelpromenade met vele winkels, restaurants en bars, die helemaal doorloopt tot aan het einde van Santa Susanna.

Bezoek ook het klooster van Montserrat en Castell Medieval, een in middeleeuwse stijl gebouwd kasteel, met middeleeuwse feesten en paardenshow.

Zin om verder af te koelen of een dagje uit te gaan in Malgrat de Mar, dan kun je naar pretpark Marineland in Palafolls op 3 kilometer afstand van Malgrat de Mar, met o.a. een aquapark, dolfinarium, papegaaienshow en klein dierenpark. Ook is het mogelijk om een dagtocht of een stedentrip naar onder andere Barcelona, Gerona en zelfs Andorra te doen.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy