De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Mallorca

Beste reistijd Mallorca


De beste reistijd voor Mallorca zijn de maanden mei, juni en september. Voor een echte zonvakantie of strandvakantie op Mallorca zijn de maanden juli en augustus ook geschikt, maar houd dan wel rekening met drukte. De maanden april, mei en oktober zijn koeler en dus meer geschikt voor een actievere vakantie. Wie eenzame stranden en wilde bloemen zoekt, moet Mallorca bezoeken in maart en april.

Het zeewater is aangenaam warm vanaf midden mei. Juli en augustus zijn de heetste maanden. September brengt vaak de eerste afkoeling, maar ook storm en regen. De herfst is, naast het voorjaar, de beste tijd om te wandelen en de fietsen.

Beste reismaanden Mallorca

Klimaat Mallorca

Het klimaat van Mallorca is een Middellandse Zeeklimaat. De temperaturen dalen zelden onder het vriespunt en de zomerhitte wordt meestal verzacht door een fris briesje. De zon schijnt bijna 300 dagen per jaar en in de zomermaanden regent het praktisch nooit.

De gemiddelde maximumtemperatuur in de zomermaanden is 28 graden en ’s nachts koelt het gemiddeld niet verder af dan ongeveer 16 graden. De winters zijn zacht en de temperatuur blijft meestal boven de nul. Oktober en november zijn de natste maanden. In de winter kan af en toe wel wat sneeuw vallen, zeker in de bergen. In de hoger gelegen gebieden kan het weer sterk verschillen met de rest van het eiland. Hier is het over het algemeen minder zonnig, regent het meer en is het koeler dan in de lagergelegen gebieden.

Hoogseizoen Mallorca

Het hoogseizoen op Mallorca zijn de maanden juli en augustus. De restaurants en stranden zijn overvol, omdat dan ook de plaatselijke bevolking uit de steden naar het platteland trekt.

Regenseizoen Mallorca

Mallorca kent geen echt regenseizoen, maar de meeste neerslag op Mallorca valt in de maanden januari, februari, maart, april, november en december. De zomers zijn op Mallorca vrijwel droog.

Bezienswaardigheden Mallorca

De mooiste bezienswaardigheden op Mallorca zijn voor de meeste mensen de prachtige stranden en het heerlijke weer. Je vindt er mooie rotspartijen, bergen en baaien om een heerlijke strandvakantie te houden en te genieten van de zon. De vijf mooiste stranden van Mallorca zijn Cala Tuent, Cala Vargues, Cala Mandrago, Cala s’Almunia en Port d’Alcudia.

Maar ook cultureel en historisch zijn er leuke bezienswaardigheden. Een must see is de Kathedraal La Seu in Palma. De kathedraal is maar liefst 121 meter lang en 55 meter breed.

Vergeet ook niet om naar de Cap de Formentor te gaan. Het is een lange wandeling, maar je kunt er genieten van een prachtig uitzicht! Op de top van de Cap de Formentor bevind zich nog een oude vuurtoren en bij helder weer kun je zelfs het eiland Menorca zien.

Is het een dagje wat minder weer? Ga dan naar de drakengrotten in Porto Cristo, het mooiste grottencomplex van Mallorca. Vooral het ondergrondse meer en het ondergrotse amphitheather waar je klassieke concerten bij kunt wonen zijn indrukwekkend.

Verder is het erg leuk om een scooter of auto te huren en Mallorca te verkennen. Onderweg kom je ongetwijfeld mooie kliffen, stuwmeertjes, natuur en afgelegen strandjes tegen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy