De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Marbella

Beste reistijd Marbella


Beste reistijd voor Marbella in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Marbella heel geschikt om te overwinteren.

Marbella is een badplaats aan de Middellandse Zee, tussen Málaga en Gibraltar in en gelegen aan de voet van de Sierra Blanca. Marbella ligt aan de zuidkust van Spanje, op een half uur tot drie kwartier rijden ten westen van Málaga. Het is een van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol, niet voor niets, want het is er een groot deel van het jaar dan ook erg zonnig!

Beste reismaanden Marbella

Klimaat Marbella

Het klimaat van Marbella is een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en relatief droog en in de winters wat meer regen en aangename, maar variërende temperaturen. De warmste maand is augustus, waarbij de temperatuur rond 30 graden ligt. Uitschieters naar boven komen ook voor. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 15 graden overdag. De minste neerslag valt in juli.

Hoogseizoen Marbella

Het hoogseizoen in Marbella loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Marbella.

Regen en neerslag in Marbella

De meeste regen in Marbella valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Marbella

Marbella is de vakantielocatie van de jet-set, vorsten, miljonairs of mensen uit de show business. Het is tegenwoordig een leuke stad met mooie boulevards, parken en tuinen, een historisch centrum en met de meest beroemde jachthaven Puerto Banús, aan de Middellandse Zee, waar u de mooiste jachten aantreft.

Het oude gedeelte van Marbella is een leuke plek om te bezoeken, gedurende de dag en vooral ’s nachts. Als de nacht invalt zijn op plaatsen als Patio de los Naranjos de terrassen gevuld en later op de avond verdwijnt iedereen in de bars in de omgeving voor een drankje.

De stad Marbella is een chique badplaats in de Costa del Sol. Je vindt er veel restaurants en luxe winkels. Vanwege de welgestelde bevolking, zijn er veel dure villa’s en grote appartementen te vinden.

Golfers komen in Marbella helemaal aan hun trekken. De golfbanen van Aloha Golf, Rio Golf, Santa Clara Golf en Santa Maria Golf & Country Club zijn bijzonder mooi.

Mooie stranden van Marbella zijn Bounty Beach, een van de hipste stranden aan de Costa del Sol, nabij het centrum van Marbella, met ontspannende muziek, veel sfeer en redelijke prijzen.

Ook Rio Real is mooi, vijf minuten vanaf Bounty Beach en is gelegen aan het begin van Los Monteros en ligt tussen de stranden Alicate en Costabella in. Playa de Alicate is een van Marbella’s meest geliefde stranden, omdat het zandstrand lang is en je alle voorzieningen bij de hand hebt. Strand Alicate is een populaire keuze bij zowel locals als buitenlandse vakantiegangers.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy