De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Mijas

Beste reistijd Mijas


De beste reistijd voor Mijas in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Mijas heel geschikt om te overwinteren.

Mijas is een van de mooiste voorbeelden van een typische Andalusisch wit dorp. Mijas ligt hoog boven Fuengirola en Mijas Costa op ongeveer 450 meter hoogte tegen een berg en biedt een spectaculair uitzicht over de kust en de omliggende bergen. Omdat Mijas dicht bij de Costa del Sol ligt, komen er in het hoogseizoen veel toeristen vanaf de kust die op zoek zijn naar wat afwisseling en willen proeven van een authentieke Spaanse sfeer.

Beste reismaanden Mijas

Klimaat Mijas

Het klimaat van Mijas is een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en in de winters valt er wat meer regen kan het toch wel koud worden. De warmste maand is augustus, waarbij de temperatuur rond 30 graden ligt. Uitschieters naar boven komen ook voor. De wat hogere ligging zorgt ervoor dat het er in de zomer net wat koeler en aangenamer is dan aan de kust.

Hoogseizoen Mijas

Het hoogseizoen in Mijas loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Mijas.

Regen en neerslag in Mijas

De meeste regen in Mijas valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Er valt minder dan 600mm per jaar en het regent vooral tussen de maanden november en januari.

Bezienswaardigheden Mijas

In Mijas vind je veel leuke restaurants en tapasbars. Iedere woensdagmiddag is er een flamencoshow op het plein in Mijas en met grote regelmaat is er een dorpsfeest. Bezoek er een aantal interessante kerken en andere monumenten, overblijfselen uit het Romeinse, Moorse en Spaanse verleden. Een van de meest interessante gebouwen in Mijas is de hermitage van El Puerto die overal in Mijas te zien is.

Mijas is een van de weinige Spaanse dorpen met een ovale ring voor het stierenvechten. In de zomer zijn er elke zondag stierengevechten.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy