De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste Reistijd Nerja

Beste reistijd Nerja


De beste reistijd voor Nerja in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden mei tot en met juni en september tot en met oktober. Ook in onze winter is het klimaat van Nerja heel geschikt om te overwinteren.

Nerja is de meest oostelijke stad aan de Costa del Sol, op ongeveer 50 km van Málaga. Nerja staat bekend om de prachtige kust, waar de bergen en de zee samensmelten tot de indrukwekkende kliffen van Maro. Nerja heeft nog niet geleden van de gevolgen van de verstedelijking en massale bouw zoals aan de westelijke kant van Malaga. Bezoekers van deze ontspannen gemeente kunnen nog steeds genieten van typische straten en pleinen van wat ooit een vissersdorp was.

Beste reismaanden Nerja

Klimaat Nerja

Het klimaat van Nerja is een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en zachte winters. De vakantieganger die de extreme warmte liever mijdt, kiest de beste reistijd in het voor- en najaar wanneer het tussen 19 en 25 graden wordt, ideaal om iets te ondernemen. In de zomer loopt de temperatuur hoog op met aan de kust in ieder geval temperaturen van 30 graden en meer. Juni is de meest zonnige maand. De avonden zijn vaak zeer aangenaam, waarbij buiten eten tot laat in de avond goed mogelijk is.

Hoogseizoen Nerja

Het hoogseizoen in Nerja loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Nerja.

Regen en neerslag in Nerja

De meeste regen in Nerja valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Nerja

De twee meest bekende bezienswaardigheden van Nerja zijn het “Balkon van Europa ” en de grotten van Nerja. Een korte wandeling van de oude stad ligt het Balkon van Europa, een prachtig uitkijkpunt dat wordt omsloten door twee beschutte stranden. Het is met zijn panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee een favoriete plek voor veel bezoekers. Vanaf daar naar links begint een mooie houten boulevard langs de kronkelende kliffen met een weelderige vegetatie.

Nerja kent in totaal 13 officiële stranden. Twee van deze stranden (Burriana en Torrecilla) behoren tot de Q-stranden, de beste stranden van Spanje. Deze zijn te herkennen aan een blauwe vlag. Van de tientallen stranden aan de Costa del Sol zijn er maar zeven met een Q-kwalificatie en maar liefst twee daarvan liggen in Nerja.

De grotten van Nerja, ook wel de “natuurlijke kathedraal van de Costa del Sol” genoemd, zijn gelegen op 750 meter van de kustlijn op een heuvel van het Sierra de Almijara gebergte, ongeveer 200 meter boven de zeespiegel.

Toch vindt u er een volledig scala aan voorzieningen voor ontspanning en het nachtleven. Vooral in de zomer is de stad erg levendig met veel bars en nachtclubs rondom het oude stadscentrum.

In Nerja vind je charmante baaien en wilde kliffen met een rijke zeebodem waarmee het een fantastische duiklocatie is.

De grotten van Nerja zijn niet alleen bekend om hun archeologische plaatsen en steenformaties, in juli vindt in de grot het beroemde “Festival de la Cueva de Nerja” plaats, met dans en muziek. Eén van de belangrijkste culturele evenementen van de Costa del Sol.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy