De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Palamos

Beste reistijd Palamós


De beste reistijd voor Palamós in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Palamós ligt aan de Costa Brava in het noorden van een grote baai die goede mogelijkheden biedt om te zwemmen, surfen en zeilen. Palafrugell ligt 8.5 kilometer ten noorden van Palamos en Platja d’Aro 7 kilometer naar het zuiden. Palamós is nog steeds een belangrijke haven met een van de laatste vissersvloten in dit deel van de Middellandse Zee.

Beste reismaanden Palamós

Klimaat Palamós

Het klimaat van Palamós is een mediterraan klimaat met warme zomers met temperaturen gemiddeld tussen de 27 en 29 graden en zachte temperaturen in de winter. Het klimaat van Palamos is ideaal voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie in Spanje. De Middellandse Zee zorgt voor een prettige verkoeling op het klimaat in Palamos. In de zomer wordt het daardoor niet zo heet als in de binnenlanden van Spanje en in de winter zorgt de invloed van de zee er juist voor dat het klimaat van Sitges niet erg koud is.

Hoogseizoen Palamós

Het hoogseizoen in Palamós loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in Palamós

De meeste regen in Palamós valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Palamós

De stranden zijn de grootste attractie van Palamos, gelegen in een idyllische baai met heerlijk weer en een klein terrasje voor versnaperingen …een aanrader bij mooi weer en een dagje strand. De baai is met twee zandstranden gescheiden door een rotspartij. De bodem loopt langzaam af, waardoor het ook geschikt is voor kleinere kinderen. Op beide strandjes vind je twee strandtenten voor een hapje en een drankje én gratis wifi.
Bezoek ook het Visserijmuseum Costa Brava (Museu de la Pesca), een museum in de haven van Palamós.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy