De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Pineda de Mar

Beste reistijd Pineda de Mar


De beste reistijd voor Pineda de Mar in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Pineda de Mar is een klein vakantiedorp en van oorsprong een Catalaans vissersdorp. Voor vakantiegangers die een rustige en ontspannen strandvakantie aan de Spaanse kust willen zonder al te veel drukte is Pineda een geschikte vakantiebestemming.

Beste reismaanden Pineda de Mar

Klimaat Pineda de Mar

Het klimaat van Pineda de Mar is een mediterraan klimaat. Gedurende de maanden juli en augustus is het zomer en er gaan jaren voorbij dat er nauwelijks neerslag valt. Als er al neerslag valt is dit meestal een kortdurende onweersbui. De maximumtemperatuur in de zomermaanden is ongeveer 28 graden. Juni is meestal de zonnigste maand, met maar liefst 350 zonuren. Het Mediterrane klimaat van Pineda del Mar kenmerkt zich door zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. In de koudste maand januari schommelt de temperatuur tussen 8 en 13 graden.

Hoogseizoen Pineda de Mar

Het hoogseizoen in Pineda de Mar loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. Juli en augustus vormen het hoogseizoen aan de gehele Costa Brava. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Pineda de Mar, maar reizen vaak verder naar het zuiden voor nog beter weer.

Regen en neerslag in Pineda de Mar

De meeste regen in Pineda de Mar valt in het voorjaar en najaar, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Pineda de Mar

In Pineda de Mar vind je in het centrum een gezellig oud plein met rondom vele terrasjes en kleine steegjes met winkeltjes en souvenirshops om gezellig te winkelen of te wandelen. Pineda de Mar is een prima bestemming voor als je in een wat rustigere badplaats wil verblijven.

Verder heeft Pineda een fraai en breed strand waar het heerlijk zonnen is. Ook hier ligt de spoorbaan tussen het strand en de boulevard. ’s Avonds biedt Pineda veel uitgaansmogelijkheden. Vooral op de Plaza de las Melias is het gezellig druk.

Vanuit Pineda de Mar is het goed mogelijk om een stedenstrip naar Barcelona te ondernemen, als je een dagje niet aan het strand wilt liggen of zin hebt om deze stad te bekijken.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy