De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Playa Daro

Beste reistijd Platja d’Aro


De beste reistijd voor Platja d’Aro (Playa d’Aro) in de regio Catalonië zijn de maanden april tot en met oktober. Playa d’Aro is al jarenlang een populaire badplaats aan de Costa Brava. Platja d’Aro is na Lloret de Mar de drukste toeristische badplaats van de Costa Brava en beschikt over een mooi zandstrand met een boulevard die parallel aan het strand loopt. Door de ligging van Platja d’Aro is het er vrijwel het hele jaar door mooi en zonnig weer, vooral in de zomermaanden. Doordat het plaatsje in een soort kom ligt is er over het algemeen weinig wind. Alleen wanneer die vanaf zee komt.

Beste reismaanden Playa d’Aro

Klimaat Playa d’Aro

Het klimaat van Playa d’Aro is een echt mediterraan klimaat. Door de nabijheid van de Middellandse Zee is het er zelfs in de maanden juli en augustus erg aangenaam met temperaturen rond 27 tot 28 graden. ´s Nachts zakt de temperatuur tot ongeveer 17 graden. Ideaal om nog lekker buiten te zijn en te genieten van zwoele zomeravonden in de stad, het strand of op een terras aan de boulevard.

Hoogseizoen Playa d’Aro

Het hoogseizoen in Playa d’Aro loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in Playa d’Aro

De meeste regen in Playa d’Aro valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Ook in onze winter is het klimaat van Playa d’Aro geschikt om te overwinteren, maar echte winterzon en wat hogere temperaturen vind je wat meer naar het zuiden.

Bezienswaardigheden Playa d’Aro

Playa d’Aro heeft een gezellige boulevard met vele terrasjes, bars en restaurantjes met uitzicht op het brede Aro-strand. Het strand leent zich naast zonnen ook perfect voor vele watersportactiviteiten zoals windsurfen en zeilen.

Aan de zuidrand ligt het uitkijkpunt Prima Punta met een prachtig uitzicht over het hele plaatsje en de kustlijn. Daarnaast heeft het binnenland ook genoeg te bieden. Hier vind je vele karakteristieke dorpjes die een bezoek zeker waard zijn.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy