De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Playa Calafell

Beste reistijd Playa Calafell


De beste reistijd voor Playa Calafell in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Calafell ligt iets ten zuiden van Barcelona, aan de Costa Dorada. Playa de Calafell is het gelijknamige strand.

Beste reismaanden Playa Calafell

Klimaat Playa Calafell

Het klimaat van Playa Calafell is een mediterraan klimaat met aangenaam warme zomers. In juli en augustus wordt het gemiddeld tussen 27 en 29 graden. Een ideaal klimaat voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie. De Middellandse Zee zorgt met een fijne zeebries voor een prettige verkoeling op het klimaat in Playa Calafell. In de zomer wordt het daardoor niet zo heet als in de binnenlanden van Spanje en in de winter zorgt de invloed van de zee er juist voor dat het klimaat van Playa Calafell niet erg koud is. In de wintermaanden kun je nog rekenen op temperaturen tussen 8 en 13 graden.

Hoogseizoen Playa Calafell

Het hoogseizoen in Playa Calafell loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden april, mei en juni kan het al erg aangenaam zijn in Playa Calaffel, terwijl het er nog wel vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor de najaarsmaanden augustus, september en oktober.

Regen en neerslag in Playa Calafell

De meeste regen in Playa Calafell valt in de wintermaanden en het voor- en najaar, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. In de zomer is het afgezien van een enkele stevige onweersbui droog.

Bezienswaardigheden Playa Calafell

Playa Calafell is ideaal voor een heerlijke strandvakantie. Aan de boulevard vind je veel Catalaanse restaurants.
In Ciutadella ibèrica kun je kijken hoe men 2500 jaar geleden leefde, bezoek ook de kapel van het 11e eeuwse El Castell de Santa Creu. De klokkentoren en de gevangenis bij het kasteel zijn te bewonderen. De Romeinse geschiedenis van Calafell ziet u terug bij de ruïnes van de Romeinse villa Vilarenc.
Zin in een stedentrip? Pak dan de trein naar Barcelona of Tarragona, met vele Romeinse bezienswaardigheden, waaronder het Amfitheater van Tarraco en het aquaduct.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy