De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Ronda

Beste reistijd Ronda


De beste reistijd voor Ronda in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. In de zomermaanden van juli tot en met augustus kan het in Ronda erg heet worden, maar liggen de temperaturen wel wat lager dan aan de kust. Ook in onze winter is het klimaat van Ronda heel geschikt om te overwinteren in Spanje.

Ronda is een van de oudste steden in Spanje en ligt ongeveer 100 kilometer van Málaga. Het is een van de bezienswaardigheden in Andalusië die bij veel toeristen hoog op het lijstje staat. De diepe kloof met brug maakt een net zo diepe indruk. Ronda ligt niet ver van de kust (ongeveer 50 kilometer), maar heeft vanwege de ligging op 720 meter boven zeeniveau in de bergen toch een wat ander klimaat. De hitte in de zomer is daardoor niet zo extreem.

Beste reismaanden Ronda

Klimaat Ronda

Het klimaat van Ronda is een mediterraan klimaat. Ingesloten door bergen, heeft Ronda een duidelijk ander klimaat dan het klimaat langs de Costa del Sol. De hoogte boven de zeespiegel draagt ertoe bij dat de hitte in de zomer beter te verdragen is, maar in de winter kan het er koud, grijs en soms nat zijn.

Hoogseizoen Ronda

Het hoogseizoen in Ronda loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Ronda.

Regen en neerslag in Ronda

De meeste regen in Ronda valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Ronda

De Puente Nuevo (de nieuwe brug) is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Ronda. De brug is 120 meter lang en 98 meter hoog. De eerstgebouwde brug is na 6 jaar ingestort (1741), de huidige brug werd voltooid in 1793 na 40 jaar bouwen. De brug is gemaakt van stenen die terplaatse gedolven werden. De ruimte onder de boog werd vroeger gebruikt voor een aantal doeleinden, zoals een gevangenis en museum.

Bijzonder is de Plaza de Toros de Ronda, een van de oudste arena’s van Spanje (1758) en is de wieg van het moderne stierenvechten.

De Puente Viejo (oude brug) ligt in een lager gedeelte van de wallen van Ronda. Deze brug werd tot aan de bouw van de nieuwe brug eerst de nieuwe brug genoemd. De brug werd gebouwd in het jaar 1616 en wordt gebruikt voor voetgangers. De brug bestaat uit 1 boog van 10 meter en is 31 meter hoog boven de rivier.

Bezoek ook de Jardines de Cuenca, spectaculaire tuinen aan de rand van de wallen van Ronda, vlakbij de oude brug. Zij vormen terrassen op verschillende niveau’s. Van hieruit heeft u een van de beste uitzichten over Ronda.
Niet te missen is de winkelstraat van Ronda, Carrera Espinel. Het is de belangrijkste winkelstraat in Ronda, en loopt tot aan de bullring. Het beschikt over een aantal winkels, cafés, bars en restaurants.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy