De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Roquetas de Mar

Beste reistijd Roquetas de Mar


De beste reistijd voor Roquetas de Mar in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Roquetas de Mar heel geschikt om te overwinteren.

In Roquetas de Mar vind je nog een authentieke Spaanse sfeer. Veel Spanjaarden gaan hier ook zelf op vakantie. Roquetas de Mar ligt ten westen van de grotere plaats Almeria. Roquetas is een badplaats met een kilometerslang zandstrand.

Beste reismaanden Roquetas de Mar

Klimaat Roquetas de Mar

Het klimaat van Roquetas de Mar is een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en relatief droog en in de winters wat meer regen en aangename, maar variërende temperaturen. De warmste maand is augustus, waarbij de temperatuur rond 30 graden ligt. Uitschieters naar boven komen ook voor. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 15 graden overdag. De minste neerslag valt in juli.

Hoogseizoen Roquetas de Mar

Het hoogseizoen in Roquetas de Mar loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Roquetas de Mar.

Regen en neerslag in Roquetas de Mar

De meeste regen in Roquetas de Mar valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Vanaf juni valt er tot en met oktober vrijwel geen regen. Het behoort zelfs tot de droogste plekken van Europa.

Bezienswaardigheden Roquetas de Mar

Maak een wandeling over de palmenboulevard en ga fietsen of golfen. Een aanrader is een bezoek aan een van de grootste winkelcentrums van heel Spanje: The Gran Plaza Shopping Centre.

Uiteraard kun je er vooral ook genieten van het heerlijke lange zandstranden en de vele zonuren die hier gegarandeerd zijn.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy