De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Roses

Beste reistijd Roses


De beste reistijd voor Roses in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Het ligt op minder dan 30 kilometer van de grens met Frankrijk, 65 kilometer van Gerona en 160 kilometer van Barcelona. Ondanks het toerisme is de visserij er altijd belangrijk gebleven. Roses heeft de belangrijkste vissersvloot van de Costa Brava. Roses ligt aan de Baai van Roses en heeft een zandstrand van ongeveer 4 kilometer lengte.

Beste reismaanden Roses

Klimaat Roses

Het klimaat van Roses is een mediterraan klimaat. Door de nabijheid van de Middellandse Zee is het er zelfs in de maanden juli en augustus erg aangenaam met temperaturen rond 27 tot 28 graden en wordt de warmte van het binnenland getemperd door de altijd aanwezige zeebries. ´s Nachts zakt de temperatuur tot ongeveer 17 graden. Ideaal om nog lekker buiten te zijn en te genieten van zwoele zomeravonden in de stad, het strand of op een terras aan het strand van Roses.

Hoogseizoen Roses

Het hoogseizoen in Roses loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn in Roses, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in Roses

De meeste regen in Roses valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Ook in onze winter is het klimaat van Roses geschikt om te overwinteren, maar echte winterzon en wat hogere temperaturen vind je wat meer naar het zuiden, bijvoorbeeld in Andalusië.

Bezienswaardigheden Roses

Roses ligt aan de Baai van Roses en heeft een zandstrand van ongeveer 4 km lengte. Langs het grote zandstrand loopt een mooie promenade. Buiten het toeristische seizoen heeft Roses ongeveer 18.000 permanente inwoners. In de zomermaanden loopt het inwoneraantal op tot 90.000.

Zelfs in deze dagen heeft Rosas nog steeds een belangrijke vissersvloot, de belangrijkste commerciële activiteit is het toerisme. Het zandstrand van Roses strekt zich uit over de baai, de “Bahia de Roses” tot l’Escala en is ideaal om heerlijk aan te zonnen en een lekkere zonvakantie te houden.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy