De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Salou

Beste reistijd Salou


De beste reistijd voor Salou in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Salou ligt aan de Costa Dorada in het noordoosten van Spanje. Salou is een toeristische badplaats en een van de meest populaire badplaatsen van Spanje. De stad is voornamelijk populair onder jongeren en daarom vind je er een groot aantal clubs, bars, restaurants en discotheken om uit te gaan en te feesten. De stad ligt op ongeveer 10 km van Tarragona en ruim 110 km van Barcelona. Salou heeft vele stranden, onderbroken door rotsachtige inhammen.

Beste reismaanden Salou

Klimaat Salou

Het klimaat van Salou is een mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. Van juni tot en met augustus kun je vrijwel elke dag rekenen op veel zon en heerlijke temperaturen, gemiddeld tussen 27 en 30 graden. Uitschieters naar boven komen ook voor, maar de zee zorgt altijd voor een aangename verkoeling. Heel af en toe kan het regenen, maar dan vooral tijdens een onweersbui die snel weer overwaait. In de winter blijft de temperatuur in Salou tussen 13 en 16 graden.

Hoogseizoen Salou

Het hoogseizoen in Salou loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het weer in Salou al erg lekker zijn. Hetzelfde geldt voor het najaar. Vooral in de maanden juli en augustus is het in Salou hoogseizoen, wanneer vele jongeren naar de plaats komen om er heerlijk van de zon, het strand, de feesten en elkaar te genieten. In de wintermaanden is het klimaat van Salou redelijk geschikt om te overwinteren, maar echte zonliefhebbers kunnen beter wat verder naar het zuiden reizen voor net wat aangenamer weer.

Regen en neerslag in Salou

In Salou valt de meeste regen in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België laag zijn. In de zomer is het vrijwel altijd stralend weer en kun je rekenen op veel zon en ideale temperaturen om te zonnen en ’s avonds op straat te zijn.

Bezienswaardigheden Salou

Salou is onderdeel van de Costa Dorada. Salou was een van de eerste toeristische bestemmingen van de Costa Dorada. De bevolking van Salou bestaat uit ongeveer 17.000 inwoners, maar dit aantal groeit in juli en augustus tot bijna 200.000.

Salou heeft een leuk centrum met veel bars, kroegen, discotheken en goede restaurants. Salou is vooral bekend vanwege het zeer uitbundige uitgaansleven, maar er is ook een lange boulevard om heerlijk overheen te wandelen.
Ook het strand is een belangrijk onderdeel van een vakantie naar Salou. Een groot zandstrand met in de zomer de meeste dagen veel zon. De stranden lopen langzaam af in zee, waardoor het ook geschikt is voor kinderen en mensen die niet per se hoeven te zwemmen.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy